Dritëro Agolli
Jeta dhe Vepra
Dritëro Agolli
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Njeriu i mirë

Për Dritëron, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.driteroagolli.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...
 • 13 tetor: Në Menkulas të krahinës së Devollit më 13 tetor lind Dritëro Agolli.[1]
 • D.A. mbaroi shkollën e mesme në Gjirokastër.[1]
 • D.A. studimet e larta për filologji i kreu në Universitetin e Leningradit më 1957.[1]
 • D.A. botoi vëllimin eparë poetik të tij "Në rrugë dola".[1]
 • D.A. botoi përmbledhjen "Hapat e mia në asfalt".[1]
 • D.A. botoi përmbledhjen "Shtigje malesh dhe trotuare".[1]
 • D.A. botoi përmbledhjen "Mesditë".[1]
 • D.A. botoi romanin "Komisari Memo".[1]
 • D.A. botoi romanin "Shkëlqimi dhe rënia e shokut Tylo".[1]
 • D.A. botoi poemën "Nënë Shqipëri".[1]
 • D.A. botoi romanin "Njeriu me top".[1]
 • D.A. botoi vëllimin me vjersha "Fjala gdhend gurin".[1]
 • D.A. botoi romanin "Trëndafili në gotë".[1]
 • D.A. botoi vëllimin poetik "Udhëtoj i menduar".[1]
 • D.A. botoi artikullin studimor "Jeta në letëri".[1]
 • D.A. botoi artikullin studimor "Artikuj e shënime".[1]
 • Shtëpia botuese "Çabej" nxorri në tregë romanin e D.A "Kalorësi Lakuriq".[2]
të dhëna
redakto

sipas:

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.288-289 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
 2. Enciklopedia e Lirë WIKIPEDIA,art. Kalorësi Lakuriq
burime
redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570