Mitrush Kuteli \ Dhimitër Pasko \ Izedin Jashar Kutrulia \ Dr Pas
Jeta dhe Vepra
Mitrush Kuteli
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Testamenti

Për Dhimitërin, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.mitrushkuteli.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1907 redakto

  • Në Pogradecë lind Dhimitër Pasko.[1]

1947 redakto

  • Dh.P. kthehet në atdhe, ku u mor fillimisht, me ekonomi. Shkroi dhe botoi me pseudonime si Mitush Kuteli, Izedin Jashar Kutulia e ndonjëherë edhe me emrin e vërte Dhimitër Pasko.[1]

1938 redakto

  • Del Net shqiptare.[1]

1958 redakto

  • Del Pyll i gështenjave.[1]

1965 redakto

  • Del Tregime të moçme shqiptare.[1]

1967 redakto

  • Vdiq Mitrush Kuteli (Dhimitër Pasko).[1]
data redakto
1972
* Del Tregime të zgjedhura.[1]
1983
* Del Në një cep të Ilirisë së poshtme.[1]
të dhëna redakto

sipas:

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.282 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570