Dritëro Agolli
Jeta dhe Vepra
Dritëro Agolli
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Njeriu i mirë

Për Dritëron, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.driteroagolli.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1931 redakto

 • 13 tetor: Në Menkulas të krahinës së Devollit më 13 tetor lind Dritëro Agolli.[1]

1952 redakto

 • D.A. mbaroi shkollën e mesme në Gjirokastër.[1]

1957 redakto

 • D.A. studimet e larta për filologji i kreu në Universitetin e Leningradit më 1957.[1]

1958 redakto

 • D.A. botoi vëllimin eparë poetik të tij "Në rrugë dola".[1]

1961 redakto

 • D.A. botoi përmbledhjen "Hapat e mia në asfalt".[1]

1965 redakto

 • D.A. botoi përmbledhjen "Shtigje malesh dhe trotuare".[1]

1968 redakto

 • D.A. botoi përmbledhjen "Mesditë".[1]

1969 redakto

 • D.A. botoi romanin "Komisari Memo".[1]

1973 redakto

 • D.A. botoi romanin "Shkëlqimi dhe rënia e shokut Tylo".[1]

1974 redakto

 • D.A. botoi poemën "Nënë Shqipëri".[1]

1975 redakto

 • D.A. botoi romanin "Njeriu me top".[1]

1977 redakto

 • D.A. botoi vëllimin me vjersha "Fjala gdhend gurin".[1]

1980 redakto

 • D.A. botoi romanin "Trëndafili në gotë".[1]

1985 redakto

 • D.A. botoi vëllimin poetik "Udhëtoj i menduar".[1]

1987 redakto

 • D.A. botoi artikullin studimor "Jeta në letëri".[1]
 • D.A. botoi artikullin studimor "Artikuj e shënime".[1]

1996 redakto

 • Shtëpia botuese "Çabej" nxorri në tregë romanin e D.A "Kalorësi Lakuriq".[2]
data redakto
të dhëna redakto

sipas:

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.288-289 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
 2. Enciklopedia e Lirë WIKIPEDIA,art. Kalorësi Lakuriq
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570