Bilal Xhaferri \ Bilal Hoxha
Jeta dhe Vepra
Bilal Xhaferri
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Krastakraus

Për Bilalin, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1935 redakto

 • (?) 2 nëntor : Në fshatin Ninat të Konispolit, në fisin e Hasan Tasihnit, lind Bilal Hoxha.[1][2]

1942 redakto

 • Shtatëvjeçarit i vdesë e ëma.[1]

1944 redakto

 • I pushkatohet i ati. [-largohet nga vendlindja, punon 2 vite si korrier në Sarandë].[1]

1966 redakto

 • në Tiranë botohet libri i tij Njerëz të rinj - tokë e lashtë.[1]

1967 redakto

 • në Tiranë botohet libri i tij Lirishta e kuqe.[1]
 • përgatitur për shtyp, (nuk u botua për të gjallë, u botua më 1993) : Krastakraus.[1]
 • Ndalohet qarkullimi i lbrit të sapo botuar Lirishta e kuqe.[3]

1969 redakto

 • Bilali, ja arrin të ikë në Greqi. Nëpër Janinë e në ShBA.[1]
 • (?1969) dy vjet punon në gazetën Dielli.[1]

1971 redakto

 • Së bashku me për dorëshkrimin për botim Ra Berati, i dërgon një letër redaksisë së botimeve Rilindja - Prishtinë. [1]

1974 redakto

 • tetor : nxjerr numrin e parë të revistës Krahu i Shqiponjës që e botonte Lidhja Çame në Çikago. E themeloi dhe drejtoj deri më 1986.[1]

1978 redakto

 • 25 nëntor : plagoset me thikë nga njerëz të panjohur për deri sa shkonte në kremtimin e 100 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit dhe Ditës së Flamurit që mbahej në Nju Jork.

1981 redakto

 • Të panjohuri, i djegin redaksinë e revistës Krahu i Shqiponjës. Humbë dorëshkrimet e tij dhe shkrime tjera.[1]

1987 redakto

 • tetor (fillim) : vdesë pas një operacioni, në Çikago, ShBA.[1][4]

data redakto

1993
* në Tiranë botohet libri i përgatitur për shtyp për të gjallë më 1967[5] : Krastakraus.[1]
1995
* 6 maj : eshtrat e tij sillen dhe rivarrosen në Sarandë.[1]

të dhëna redakto

sipas:

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 Bilal Xhaferri, EJA TRISHTIM (poezi), Ndërmarrja Botuese RILINDJA Prishtinë, 1995. fq. 127/128
 2. (B.XH.)"Ka lindur në Ninat të Kosinopolit më 1936" sipas GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.295 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
 3. Bilal Xhaferri, EJA TRISHTIM (poezi), Ndërmarrja Botuese RILINDJA Prishtinë, 1995. fq. 7
 4. "...vdes në rrethana të panjohura më 1987" sipas GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.295 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
 5. "...porse ai ishte shkruar qysh më 1968" sipas GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.295 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9

burime redakto

1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570