pseud. ÇAJUPI \ Andon Çako \ Andon Zako Çajupi \
Jeta dhe Vepra
Andon Zako Çajupi
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Shqipëtar

Për Çajupin, ... :

/Petro Marko

Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.cajupi.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1866 redakto

  • 25 mars : Çajupi, lindi në Sheper të Zagorisë (Gjirokastër) më 25 mars 1866.[1]

1881 redakto

  • Që në moshën 15-vjeçare u largua nga vendlindja për në Egjipt, u vazhdoi studimet.[1]

1902 redakto

  • Vepra që i dha emër qe Baba Tomorri , të cilën e botoi në Kajro më 1902.[1]

1908 redakto

  • Botohet tragjedia Burri i dheut (1908).[1]

1930 redakto

  • Vdiq Anton Zako - ÇAJUPI.[1]
data redakto
të dhëna redakto

sipas:

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.262 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570