Lasgush Poradeci \ Llazar Sotir Gusho
Jeta dhe Vepra
Lasgush Poradeci
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Vallja e luleve

Për Llazarin, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.lasgushporadeci.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1900 redakto

  • Në Pogradec në familjen e një zanatçiu lind Llazar Gusho.[1]

1933 redakto

  • Doli përmbledhja e tij (Ll.G.) e parë me lirika Vallja e yjeve.[1]

1937 redakto

  • Doli përmbledhja e tij (Ll.G.) e dytë Ylli i zemrës.[1]

1987 redakto

  • Vdiq Lasgushi (Llazar Gusho).[1]
data redakto
të dhëna redakto

sipas:

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.274 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570