Jul Variboba \ Giulio Variboba
Jeta dhe Vepra
Jul Variboba
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Gjella e Shën Mërisë Virgjër

Për Julin, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.julvariboba.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdrip select ...

1727 redakto

  • Në Mbuzat (San Giorgio Albanese) të Kalabrisë, lindë Jul Variboba.[1]

1762 redakto

  • Në Romë, Jul Variboba boton vepren poetike fetare me shënime mbi të folmen në vendlindje, të titulluar Gjella e Shën Mërisë Virgjër. Më vonë, V. Librandi, nga të dhënat mbi të folmen, harton një gramatikë të gjuhës shqipe.[1]

1788 redakto

  • Vdiq Jul Variboba.[1]
data redakto
të dhëna redakto

sipas:

  1. 1,0 1,1 1,2 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.262-263 Autor: Gj. Shkutaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570