Adelina Mamaqi
Jeta dhe Vepra
Adelina Mamaqi
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:
Për Adelinën, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.adelinamamaqi.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1939 redakto

 • Në Tiranë, lind Adelina Mamaqi.[1]

1945 redakto

(1946?) (A.M. thotë:) Kam qenë 16 - 17 vjeç, kur kam botuar poezinë e parë, në gazetën “Bashkimi”.[1]

1963 redakto

 • A.M. botoi “Bubi i vogël”.[1]
 • Nga Tirana delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Endra vahërije (vjersha).[2]

1973 redakto

 • Nga Shtëpia Botuese "Naim Frashëri" në Tiranë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Poezi të zgjedhura për fëmijë (poema) [2]

1998 redakto

 • Nga Shtëpia Botuese "Toena" në Tiranë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Fluturo kërce dhe rend (fantastik) [2]

2000 redakto

 • Nga Ndërmarrja Botuese "Rilindja" në Prishtinë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Goni trazovaçi (peokopime,) [2][3]

2001 redakto

 • Nga Ndërmarrja Botuese "Horizont & Mamaqi" në Tiranë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Zogu Pup në shtëpinë prej xhami (novelë fantastiko-shkencore : variant i ripunuar) [2]

2007 redakto

 • Nga Ndërmarrja Botuese "Extra" në Tiranë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit dhe Llazar Taçi, Si e gjete folenë, moj dallëndyshe? (novelë fantastikë) [2]

2006 redakto

 • A.M. është pjesëmarrëse në aktivitetin “Çmimet AIITC 2006”, ku kishit detyrën e kryetares së komisionit për krijimet nga moshat e reja.[1]
data redakto
të dhëna redakto

sipas:

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Postuar nga Anjeza - 2008/12/14 15:39 për www.shqiperiaweb.com PDF: Adelina Mamaqi
 2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 World Cat
 3. Në Googol Libri
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570