NË ENCIKLOPEDI


Frang Bardhi
Jeta dhe Vepra
Frang Bardhi
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

Fjalë të urta nga fjalori

Për Frangun, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.frangbardhi.org .edu .al .com

NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#

#data #të dhëna #burime

GIξξE ATŰNE TARBENESCEVE GHI
 Ta marrene mee zghieξune, e mee zane.

Tue passune dite e perdite (te dascunitee mij mbassi hina nde College) cuituem me ghise zoppe 
Libre chesce me ndihmuem mbe gnaane ghiugene tane, ghi po bdarete, e po bastarstraξohete saa
maa parete ve ...
 ...

Scerbetori iεotenijsse saai

Une D.Frangu Ibarξξe Scholaat nde
College te Scintesse Fee.
  • Frang Bardhi lindi në Kallmet, në shtëpi klerikësh të njohur në Zadrime.[1]
  • Botoi vepren folkloristike dhe etnografe Fjalori latinisht-shqip (Dictionarium latino-epiroticum), me rreth 5000 fjalë.[1]
  • Botoi vepren historike Apolonia e Skendërbeut.[1]
  • Frang Bardhi vdesë.[1]

të dhëna

redakto
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.261 Autor: Gj. Shkutaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9

burime

redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570