Dhimitër Xhuvani
Jeta dhe Vepra
Dhimitër Xhuvani
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Tuneli

Për Dhimitërin, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1934 redakto

 • Dhimitër[1] Xhuvani lindi në Pogradec.[2]

1958 redakto

 • U botua vëllimi i parë i tregimeve të Dh.Xh. "Kambanat e fundit". [2]

1962 redakto

 • U botua vëllimi i Dh.Xh."Midis dy netëve".[2]

1966 redakto

 • U botua romani i Dh.Xh. "Tuneli".[2]
 • Pas botimit të romanit "Tuneli", në të cilën paraqiste gjendjen e vërtetë në Shqipëri Dh.Xh. u dëbua nga Tirana dhe punoi në Cërrik e në disa fabrika të qyteteve tjera.[2]

1970 redakto

 • Pas kthimit, Dh.Xh. i rehabilituar botoi romanin "Përsëri në këmbë".[2]

1971 redakto

 • U botua romani i Dh.Xh. "Fan Smajli".[2]

1976 redakto

 • U botua romani i Dh.Xh. "Zgjimi i Nebi Surrelit".[2]

1979 redakto

 • U botua romani i Dh.Xh. "Do të jetojmë ndryshe".[2]

1981 redakto

 • U botua romani i Dh.Xh. "Vdekja e zotit Kaloti".[2]

1984 redakto

 • U botua romani i Dh.Xh. "Bota ime".[2]
data redakto
të dhëna redakto

sipas:

 1. Si duket gabim teknik DhuimitërGJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.293 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
 2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.293 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570