Nasho Jorgaqi
Jeta dhe Vepra
Nasho Jorgaqi
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Larg dhe afër

Për Nashon, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1931 redakto

 • Nasho Jorganqi lindi më 1931në Ballsh të Mallakastrës.[1]

1958 redakto

 • Nën skenarin e N.J, Kristaq Dhamos dhe Fatmir Gjatës xhirohet filmi i parë artistik shqiptar "Tana".[2]

1960 redakto

 • U botua vepra e N.J. "Dashuria e Mimozës".[1]

1967 redakto

 • Nën skenarin e N.J xhirohet filmi artistik "Duel i heshtur".[3]

1968 redakto

 • U botua vepra e N.J. "Tomka".[1]

1972 redakto

 • U botua vepra e N.J. "Tregimet e mbrëmjes".[1]

1973 redakto

 • Nën skenarin e N.J xhirohet filmi artistik për fëmijë "Mimoza llastica".[4]

1977 redakto

 • Nën skenarin e N.J xhirohet filmi artistik për fëmijë "Tomka dhe shokët e tij".[5]

1979 redakto

 • U botua vepra e N.J. "Antologji e mendimit estetik shqiptar".[1]

1987 redakto

 • U botua vepra e N.J. "Poetika e dokumentit".[1]

1995 redakto

 • U botua vepra e N.J. "Udhëtim me Fan Nolin".[1]
data redakto
të dhëna redakto

sipas:

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.291 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
 2. Enciklopedia e Lirë WIKIPEDIA, art. Tana
 3. Enciklopedia e Lirë WIKIPEDIA, art. Duel i heshtur
 4. Enciklopedia e Lirë WIKIPEDIA, art. Mimoza llastica
 5. Enciklopedia e Lirë WIKIPEDIA, art. Tomka dhe shokët e tij
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570