Jakov Xoxa
Jeta dhe Vepra
Jakov Xoxa
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Lulja e Kripës

Për Jakovën, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.jakovxoxa.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1923 redakto

  • Në Fier lind Jakov Xoxa.[1]

1949 redakto

  • doli "Novela".[1]

1957 redakto

  • doli "Buçet Osumi".[1]

1965 redakto

  • doli romani "Lumi i vdekur".[1]

1971 redakto

  • doli romani "Juga e Bardhë".[1]

1979 redakto

  • Vdiq Jakov Xoxa.[1]
data redakto
1980
* doli vëllimi i parë romanit "Lulja e kripës".[1]
1981
* doli vëllimi i dytë romanit "Lulja e kripës".[1]
të dhëna redakto

sipas:

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.286 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570