NË ENCIKLOPEDI


Lekë Matrënga \ it.:Luca Matranga
Jeta dhe Vepra
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:
Për Lekën, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.lekematrenga.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI

Vitviteja#
#1567 #1592 #1619
#data #të dhëna #burime

 ...se s'ishtë njerii nesh çë mkatë s'kaa;
 e lum kush e kujton se ka të vdesë,
 e mentë bashkë mbë Tënëzonë i kaa,...
 
 KËNGË E PËRSHPIRTËSHME
  • Piana degli Albanesi (Hore te Arberesheve ) të Sicilitë (Itali) lind Lekë Matrënga i regjistruar në amzat italiane si Luca Matranga
  • Shkruan librin "E mbsuame e krishterë", i cili ruhet në dy kopje.
  • Vdesë Lekë Matrënga
  • 1964 Sciambra, Matteo, La ‘Dottrina cristiana’ albanese di Luca Matranga (Vatikan 1964).
  • 1979 Sulejmani, Fadil, E mbsuame e krështerë e Lekë Matrëngës (Prishtinë 1979).

të dhëna

redakto

burime

redakto
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570