==Emra farefisnore Toni dhe Tini janë dy shok të ngushte

Toni është i ri, kurse babai i Tonit është plak.

Kjo është zonja Shkoza. Zonja Shkoza është e ëma (nëna) e Tonit. Toni është i biri i zonjës dhe i zotit Shkoza.

Ky është Ilir Shkoza. Iliri është vëllai i Tonit. Toni dhe Iliri janë vëllezër.

Kjo është Miranda Shkoza. Miranda është motrae Tonit dhe e Ilirit.

Kjo është Delina Shkoza. Delina është nusja e Toni Shkozës. Ajo është e reja e zotit dhe zonjës Shkoza dhe kunata e Ilirit. Iliri është kunati i Delinës.

Zoti dhe zonja Shkoza janë vjehrri dhe vjehrra e Delinës. Fëmijët e Tonit dhe të Delinës janë nipër dhe mbesa të zotit e zonjës Shkoza.

Për t'u njohur me shokë dhe miq

redakto
Toni : Mirëdita zotëri (zonjë, zonjushë)!
Iliri: Kush Je ti mor bir kurve?🤣
Toni : Le të njihemi. Une jam Toni Shkoza.
Iliri: Ore sme plas kari fare po t them 😂
Toni : Gëzohem shumë që ju njoh. Si jeni zoti Guri?
Iliri: Ore kar kujt i thua Gur ti re? Ta qi motren un😂
Toni : Shumë mirë.
Altini : Do qe ta qi dmth?
Blerimi: Jam Blerim Lumi, student në Universitetin e Shkodrës.
Altini : Ore kujt i plas kari?
Blerimi: Gëzohem që ju njoha, profesor.
Altini : Profesori sateme! Po ku mshef mua profesor ti o tu qifte motra😂

Biseda të zakonshme

redakto
-Beni, ky është Artani, shoku im.
-Artan, kjo është Blerta, shoqja ime.
- O na plasi kari 😂
-Mirëdita ose Tungjateta, unë jam Beni.
-Mirëdita, unë jam antidrroga
- Edhe une jam kokaina😂
-Si jeni?
- Ja shtyhemi bereqaves 😆😅

Dialog

redakto
- Kush është ajo?
- Ajo eshte buci zemra😂
- Motra jot është?
- Uuuu larg qoft!!😅
- Atëherë e ke mike?
- Ore jo po te them!😑
- Nga është ajo?
- Nga dhermia lale😂
- Studente është?
- Po m ler rehat o vllai tashi 😂😐
- Shumë mirë, urime.
- kush ka ditlindjen?🤣

< 7
faqe
- 8 -

9 >
Jeni duke lexuar pjesë nga libri në punim e sipër:
Gjuha jonë
Shkalla I-rë
kapitullin: Paranjohuri
Alfabeti i gjuhës shqipe
Shenjat e pikësimit
Zanoret
Bashkëtingëlloret
Drejtshqiptimi dhe drejtshktimi
Theksi
Përshëndetje
Numërimi nga 1 - 10
Disa fjalë dhe fjali të thjeshta
Fjalë dhe forma fjalësh
Njëjës dhe shumës
Fjalë dhe forma gramatikore
Përemra
Çfarë ka në klasë?
Fjala një si nyjë
Numërorët
Dialog
Vende, popuj, gjuhë
Mbaresat e trajtës së shquar
Mbiemrat që tregojnë ngjyra
Ditët e javës, muajt dhe stinët e vitit
Dialog
Sa është ora?
Vaktet e ditës
Ora e Elionit
Dialog
Folja ndihmëse jam
Sot, nesër, pasnesër, dje, pardje
Emra farefisnie
Për t'u njohur me shokë dhe miq
Biseda të zakonshme
Dialog
Pjesët e trupit
Trupi i njeriu
Modele fjalish me pjesët e trupit
Forma pohore, pyetëse dhe mohore e foljes jam
Si je?
Ku je? Ku jeni? Ku janë?
Kush je ti, kush është ai (ajo)?

< 7
faqe
- 8 -

9 >