Tokajon

E prishta e dheut
Vini Re! Një pjesë e lidhjeve tek përgjigjet nuk punon ashtu si duhet - shumica e përgjigjeve gjendet aty.
      Pse e shëmtuara e dheut ?
Pjesa e I-të
 1. Çka është ekologjia?
 2. Si është puna e baraspeshës natyrore?
 3. Çka është qark zinxhiri i ushqimit?
 4. Kujt i thonë biosferë?
 5. Cilat lloje të gjallesave janë më të vjetra dhe cilat më të shpeshta?
 6. Çka janë coftinarët?
 7. Pse janë të rëndësishëm kafshët mishngrënëse?
 8. Si mesin gjallë insektet në maje të bjeshkëve?
 9. Çka bëri lepuri në Australi?
 10. Pse kafsha e mbytë kafshën?
 11. Pse është keq kur zhduket një lloj i gjallesave?
 12. Ku është më rrezik për zhdukje të gjallesave, brenda apo në ujdhesa?
 13. Pse është aq e popullarizuar Madagaskari?
 14. Si mund të p'shtohen nga zhdukja, llojet e rrezikuara?
 15. Si qëndron puna me ujdhesën Havai?
 16. Kam lexuar për "kufirin e gjelbër" në mes ShBA-së dhe Meksikës?
 17. Çfarë krize e ka kapë Perunë në vitet 70-ta?
 18. Cila ujdhesë aziate ka më së shumti pyje?
  Pjesa e II-të është boshë, të këthenë këtu.
 19. Si vije deri tek ndotja masive e ambientit?
 20. Pse ndotja masive e ambietit paraqet rrezik?
 21. Çka e ndotë ajërin?
 22. Kujt po i thonë "Smog"?
 23. A ma mirë kerri a autobuzi?
 24. Kur ja ka nis me u nxehë toka?
 25. Si prishet rrjedha natyrore e ngrohjes së tokës?
 26. se hypë deti përmi dhe?
 27. Si do të dukej planeti pas shkatrrimit të rrejdhes natyrore të nxehtësisë?
 28. Kujt po i thonë FKKH-ja?
 29. Çka është rreshja e thartinave?
 30. Kur ka filluar era e energjisë bërthamore?
 31. Pse është kaq e rrezikshme?
 32. Im atë, fliste për rust e "Çernobilin"?
 33. Bërllogu i bërthamorëve, është i rrezikëshëm?
 34. A ka me zgjat era e energjisë bërthamore?
 35. Kujt po i thonë eergjia e ripërtrirëse?
 36. Çka ndodhë me bërllogun tonë?
 37. Çka e ndotë detin?
  Pjesa e III-të është boshë, të këthenë këtu.
 38. Cilën me marë, thesin e plasikës a të letrës?
 39. A ndryshket plastika?
 40. Cili lloj i shpendve gjitar ishte para zhdukjes në vitet 60-ta?
  Pjesa e IV-të është boshë, të këthenë këtu.
  Pjesa e V-të është boshë, të këthenë këtu.
  Pjesa e VI-të është boshë, të këthenë këtu.


Pjesa: I-rë · II-të · III-të · IV-të · V-të · VI-të