Ilir Tolaj
NË ENCIKLOPEDI

Kush i lanë vite e mia

redakto
Kush i lanë vite e mia
-----------------------------
Kur një ditë 
Do t´kthehesh papë tek unë
Mbasi ke humbur 
N´gjith atë botë
E përbuzur dhe pa krenari
Kokë ulur e në sy
Të pikojnë lot

Kush mi lanë viete e mia tash
Kush më kthenë buzëqeshjen që kam humb
Kush mi kthen netët e gjata mu
Shumë vite kaluan e tash është vonë

Mik të ngusht tash
Kam vetminë
E pikëllimin e kam vëlla
E dashnore kam ngushëllimin
Mos u kthe se s´dua me t´pa

E di mirë si shkova kur u ndamë
Ti e di sa lot kam derdh për ty
Sot po kthehesh 
Dhe po kërkon ndiesë
Harrove kur më shkele n´besë.

Copë nga PEPiK-ës

Teksti : Avni Qahili
Orkestrimi : Ilir Tolaj
Muzika : Ilir Tolaj
Këndon : Sabri Fejzullahu

Ti ke emrin lumturi

redakto
Ti ke emrin lumturi
-----------------------------
Ishte e bukur ajo ditë
Kur u pamë e u dashurum
Të shëndrisnin ata sy
Ata sytë e tu të shkrumë
Ti më bën të jem i ri
Ti më bën të kem fuqi
Ti ke emrin lumturi
E gjithë bota le ta di.

Ref.:
Ti më je si pranëverë
Në çdo stinë ti për mua çelë
Ti më je margaritar
Më bën të ndjehem krenar
Ti më je një botë e tërë
Më je yll e më je hënë
Ti më je are flori
Më je dritë e syve të mi.

Ishte i bukur ai çast
Kur të pashë e u bën ne bashkë
Që atë ditë në sytë e mi
Nuk ka lotë por dashuri
Ti më bën të jem i ri
Ti më bën të kem fuqi
Ti ke emrin dashuri
E gjithë bota le ta di.
Teksti : Avni Qahili
Orkestrimi : Ilir Tolaj
Muzika : Ilir Tolaj
Këndon : Sabri Fejzullahu

Në ëndërr

redakto
Në ëndërr
-----------------------------
Në ëndërr
Shpesh më shfaqesh ti
Plot gaz, jetë e lumturi
Plot mirësi e plot nur
E plot magji krejt si dikur

Pastaj nuk vi dot në vete
Nga misteri i kësaj jete
Përse harresa nuk të merr
Përse më bëhesh më mister

Kur u vyshka bukuria
Pse aq zbehka dashuria
Përgjegjen se gjej askund
Përqaf vuajtjen e pafund

Pse s´thashë të du
Sa ishe këtu
O pse s´thash të du
Sa ishe këtu

Edhe kur krejt i kam me grat
E s´kam kohë as për gjumë
O më eja në ëndërr për çdo natë
Dhe le të vuaj dhe më shumë
Dhe le të vuaj dhe më gjatë
Se ndryshe nuk mund t´kem gat
E nuk kam tjetër fat

Copë nga PEPiK-ës

Teksti : Arif Demolli
Orkestrimi : Ilir Tolaj
Muzika : Ilir Tolaj
Këndon : Sabri Fejzullahu
DEA
---------------------------------------
Xhami i dritares mfsheh nga ky agim
 : Dea agimi im. Ti Dea, ti syri im
Tymi i cigares mjegullon shikimin tim
 : Dea agimi im. Ti Dea, ti syri im

E sata verë, pa ty më ndrriti
I sati, dimër tash mbi zemrën time zbriti
Nga e cila sëmundje vuaj
Unë e ti, pse u bëmë të huaj

Ref.:
Dea, Dea, Dea ka do që shkon
Dea, Dea, Dea të ledhatonë
Dea, Dea, Dea kjo kënga ime
Ku më je voglushja ime

Ky qytet më njehë, kjo rrugë na njeh çdo hapë
 : Dea je rruga ime, ti Dea mbete n´kujtime
Lumturia jonë mu duk se iku me vrap
 : Dea je rruga ime, ti Dea mbete n´kujtime

Cila dorë do t´më jep guxim
Cili gjokës do të jetë për mua si ngushllim
Nuk e di ku prehja blehet
Dhëmbja ime a vërehet

Ref.: (I)
...

Kthehu prapë dashuria ime.
Teksti : Aida Baraku
Orkestrimi : Enis Presheva Jr.
Muzika : Enis Presheva Jr. dhe Ilir Tolaj
Këndon : Marigona

Ani nashtë

redakto
Ani nashtë
-----------------------------------------------
Ishte e shtune, n´mbrëmje dola për me pa
Sikur në ëndërr unë atë e pashë, shpresë më dha
Gjithënjë e shohë, e asgjë s´ndodhë me ne të dy
Ndoshta një ditë, ndoshta një ditë
Do t´jem me ty.

Po në këtë botë na ndodhin gjëra të çuditëshme
Kjo s´është lojë, por është punë përditëshme
Unë mendoja veç një herë ta takojë
Gjaku më vlonte o për një buzë e për një gojë

Ref.:
:Ani nashtë, ani nashtë 
:Se vetë e kómë dashtë
:veç mu tranu, mu tranu se
:Vet e kóm m´su

O në ç´far vakti, në ç´far vakti unë jam ardhë
Ishalla Zoti, ishalla Zoti e bonë hajrë
Unë i ngarti natë për natë t´u e lyp
E dikush tjeter o prej kerrit s´din me zhdryp

T´gjithë shokët më thonin a spo shehë çka je tuj ba
Me lyp rrugëve ditë e natë, deri kur mó
Tash le harro, se çika tjera këtu boll ka
Se vjenë tjetra që te paret métë si ka

Ref.:(I)


Teksti : Ilir Tolaj
Orkestrimi : Enis Presheva Jr.
Muzika : Teoman Ukça - TEO dhe Ilir Tolaj
Këndon : Marigona