Arif Demolli
NË ENCIKLOPEDI

Takimi me shoqen e studimeve

redakto
Takimi me shoqen e studimeve
-----------------------------
Shumë vjet kaluan që s'ishim parë
Si ti harroj këto vrragë mbi ty
Më vie për të klithur e për të qarë
Shumë më mirë mos t'kisha sy

Mbi flokë t'kishte rreshur borë
Rruhat të loznin nëpër fytyrë
Ku jan ata sy ku ajo dorë
Pse zëri të paska tjetër ngjyrë

Ti ke qenë simbol i bukurisë
Krijuar nga dorë hyjnore
Ndaj i besoja amshueshmërisë
Dhe të tillë të kujtoja prore

Kohë e egër kohë tinzare
Gjurmë që paska lënë mbi ty
Shumë më mirë t'mos kisha takuar fare
Shumë më mirë t'mos kisha sy
Teksti : Arif Demolli
Orkestrimi : Xhevdet Gashi
Muzika : Xhevdet Gashi
Këndon : Sabri Fejzullahu

Në ëndërr

redakto
Në ëndërr
-----------------------------
Në ëndërr
Shpesh më shfaqesh ti
Plot gaz, jetë e lumturi
Plot mirësi e plot nur
E plot magji krejt si dikur

Pastaj nuk vi dot në vete
Nga misteri i kësaj jete
Përse harresa nuk të merr
Përse më bëhesh më mister

Kur u vyshka bukuria
Pse aq zbehka dashuria
Përgjegjen se gjej askund
Përqaf vuajtjen e pafund

Pse s´thashë të du
Sa ishe këtu
O pse s´thash të du
Sa ishe këtu

Edhe kur krejt i kam me grat
E s´kam kohë as për gjumë
O më eja në ëndërr për çdo natë
Dhe le të vuaj dhe më shumë
Dhe le të vuaj dhe më gjatë
Se ndryshe nuk mund t´kem gat
E nuk kam tjetër fat

Copë nga PEPiK-ës

Teksti : Arif Demolli
Orkestrimi : Ilir Tolaj
Muzika : Ilir Tolaj
Këndon : Sabri Fejzullahu