Jeni duke lexuar pjesë nga libri në punim e sipër:
Interneti allashqiptarçe

Shkalla
Paranjohuri
Hyrje (000)

Veglat elektronike (100)
Veglat informatike (200)
Veglat e vizatuara (300)
Fjalori i termeve të huaja (400)
HTML (420)
Amza në gjuhen shqipe (500)
Mjeshtri thotë ... (1000)


  • ...
    • ...

Lista e adresave të mjeshtërve për ndërtimin, për mirëmbajtjen dhe teknikat e përdorura për amzat private, komerciale dhe zyrtare. Gjatë gjurmimit në internet, erdha në një përfundim me një pyetje: A e dinë autorët e amëzave, paraqitjeve të fletave se fjalët me të cilat ata i titullojnë punimet e tyre i drejtohen lexuesve? A e dinë një informatikanë që i paraqitet lexuesve si i till që duhet të jenë i tillë dhe se në paraqitjet e tij nuk ka vend për, të themi politik, histori, gjeografi etj. Thjesht. Kur njeriu e dëgjonë (lexonë) fjalën informatik, pret të dhëna nga informatika dhe rreth fushave të saj, kur e dëgjojë fjalën Webmaster pret të dhëna për dyzenxhi, e jo, lajmet e ditës!!! Kur e dëgjon fjalën Histori pretë të dhëna nga historia e përgjithëshme (zakonisht në shoqërin tonë historin e njerzimit) por as se si lajme të ditës apo siç është zako me paraqitë lidhje të dyzenuara për video copa muzikore e filmike (bile të ishin në lidhje me historin).

Portali ShqiptarRedakto

Një nga faqet me serioze shqiptare përsa i përket teknologjise dhe ndihmesës së përdoruesëve shqiptar mbi problemet që hasin. Portali (* http://www.lirenti.com/ )i kushtuar ngjarjeve kryesore të ditës dhe forumi (* http://www.lirenti.com/forum.php) me kategori të larmishme, përbën zemrën e këtij komuniteti.

Albumi ShqiptarRedakto

Një galeri me foto të larmishme mbi Shqipërinë, kulturën, personazhe si dhe shumë përmbledhje argëtuese dhe gazmore.


AlbanianwizardRedakto

Paraqitje me synime serioze. Fatëkeqësisht nuk është allashqiptarçe dhe si duket video copat për shembuj nuk kanë arritur të i mbulojnë me zë. Ndoshta ju duhet të tërheqin në ekipin e tyre ndonjë student të gjuhës dhe letërsis shqipe me zë akustik. Nuk ma merr mendja se kushton shumë, 1-2 orë në fakultetin e filozofisë dhe pakë dallavere edhe e nxierrin naj studente për vete. Edhe ata të gjuhës dhe letërsis kanë nevojë për ato senet që sot po ju thojin REFERENCA.

TurtorimeshqipRedakto

Amëz me lajme për rreth internetit me disa shembuj për përpilimin e fletave të internetit. Inciativ e mirë, ndoshta do të ishte mirë që të bashkohet me partnerin e tyne : http://www.mesoj.org/

MësojRedakto

Amëz, koncepti i së cilës le mundësin e shfrytëzimit të të gjitha elementeve informatike për paraqitje audio-vizuale të mësimeve jo vetëm nga lëmi i informatikës por edhe më gjërë, pasi që e mbanë titullin mësoj.organizatë. Mendoj se duhet kodinuar punën me dy partnerët: http://albtuts.co.uk/ dhe http://www.tutorialeshqip.com ku amëza mësoj do të jetë si filtrues i shembujve nga dy partnerët. Edhe parnerët tjerë skan shka me lyp aty. Paraqitja e asaj liste i ngjanë më shumë reklamës se partnerit. Shka ka lidhje b.f. mësimi me Njohje Online? Së paku për lexuesin nuk ka, për autorin ndoshta ka, por ai është partneritet tjetër ngase e kupton lexuesi. Kurr një babë nuk kish me lonë fëmijen e tij me shfletu fletat nëpër atë amzë!!!

ShqipopediaRedakto

Shqipopedia është faqja më e madhe shqiptare dedikuar fjalorëve, gjuhëve dhe njohurive enciklopedike.

RomeolabRedakto

Fletë bloku personal i Romeos. Edhe ky, si shumica ka problem për dallimin në mes të reklamës dhe partnerve.