Vaçe Zela
NË ENCIKLOPEDI


Albumi : /Kënga ime[1]

Djaloshi dhe shiu

redakto
Djaloshi dhe shiu
------------------ 
 Në pemë gjethe tani më nuk ka
 E bora malet mbulojë përsëri
 E ndonëse shiu pik-pik, nis me ra
 Qyteti ynë është plot gjallëri

Ja shiu pik-pik, pik-pik, bijën në rrugë
troket ai pa pushim
E ora tik-tak, tik-tak shkon
e djali prêt me padurim
O zemra tak-tak pse nis me rrahë 
me kaq nxitim
Mendon djaloshi qe po prêt në shi 
me ankth e me gëzim

{REF II}

 Binte shi, por ai s'e vinte re aspak
 Për çudi, as ombrellën nuk e kishte hap'
 Tujë mëndu se si erdh’ajo në fabrikë
 Studentesh e bukur për praktikë
 në krevatin tim pa prit

Ja-ja, ja-ja, ia së fundi djali e ndaloi
po tani si-si, si-si të shkretën duhet ta filloje
M'falë, por unë-unë, ty-ty të dua,
fjalën tende tash kërkojë
Të dua dhe unë, po kam edhe një fjalë
ombrellën pse se hap?

Ah,...

 Bjerë pra shi
 Tash nuk kemi frikë aspak
 Mrekulli, nën ombrellë ti neve dot s'na lag
 veç ëndërrojmë njëri-tjetrin afër tuj' shiku'
 e në dorë mbajmë ombrellën hap'
 por se shiu ka pushu

{REF II}
{REF IV}

Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Vaçe Zela

Esperanca

redakto

Stampa:Esperanca

Të lumtur të dua

redakto

Stampa:Të lumtur të dua

Rritim jetën tonë

redakto
Rritim jetën tonë
------------------ 
Rrjedhin, o mengjeset,
rrjedhin si ujëvara,
ja, kështu mes njerëzve,
jeta jonë hedh hapat.

Hyj dhe unë mes tyre,
shtoj një fjalë, një këngë,
është kjo këngë e jetës,
për ty, Shqipëri,
për ty, Shqipëri, moj nënë!

(refren)
Më merr në krahët e tua,
si merr fëmijën nëna,
që ballin të ma puthi,
edhe dielli, dhe hëna!

Unë marr nga drita jote,
ti merr nga zemra ime,
dhe dorë për dore rendim,
e shtrenjta jeta ime.

Rrjedhin o buzëmbrëmjet,
rrjedhin, kaltërojnë,
në një kënd të globit,
rritim jetën tonë.

Hyj dhe unë mes tyre,
shtoj një fjalë, një këngë,
është kjo këngë për jetën,
për ty, Shqipëri,
për ty, Shqipëri, moj nënë!
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Vaçe Zela


Natën vonë

redakto

Stampa:Natën vonë

Kur jam pranë teje

redakto

Stampa:Kur jam pranë teje

Nuk e fshehim dashurinë

redakto

Stampa:Nuk e fshehim dashurinë

Mesnatë

redakto

Stampa:Mesnatë

Në çdo zemër mbjell gëzim

redakto

Stampa:Në çdo zemër mbjell gëzim

Gjurmë të arta

redakto
Gjurmë të arta
---------------
Linde ti për të qenë i lirë shqiptar 
por jeta s'ish' për ty një dhuratë, 
se mbi tok' kish' gur shum' dhe pak bar 
jo, s'mund të jetoje ti pa Liri, 
Liria kënga e par... 
Teksti : Lirim Deda
Orkestrimi : ?
Muzika : Kujtim Laro
Këndon : Ema Qazimi; Vaçe Zela - Alma Bektashi
YT E.Q; V.Z, A.B
Festivali i Këngës së RTSH - çmimi i parë.

 1. Titujt e nxjerrur nga albasoul art. për regjistrimet tonike të Vaçe Zelën