Ema Qazimi
NË ENCIKLOPEDI

Çobani

redakto
Çobani
---------
E nje coban capkene te marre,
Sec e takoja cdo dite ne krua
Ne sy i digjej nje ndjenje e zjarrte
Dhe me veshtrime me thosh "Te dua"

Une per te luajtur me te ngahere,
Kur mbushja uje nje sy i hidhja,
Por kur me ndiqte behesha ere,
Kur me ndalonte nje fjale s'i flisja.

I hodha akull, por zjarri ndriti,
E derdha lote, por nuk u shua.
Coban capkeni sec ma grabiti,
Si duke luajtur moj zemren mua.

Nje mbremje vone ktheja nga kroi
Shtemben me uje mbaja mbi krye
Prapa nje drize se,c'me frigoi
E shtemba hopa, perdhe c'u thye.

Une per te luajtur me te ngahere,
Kur mbushja uje nje sy i hidhja,
Po kur me ndiqte behesha ere,
Kur me ndalonte njefjale s'i flisja. 
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : Luan Zhegu
Këndon : Ema Qazimi

Baballarët

redakto
Baballarët
---------
Nëpër vite, baballarë, shohim ne lirinë, 
Nëpër këngë, nëpër valle, ndezen trimerinë, 
Luftrat një nga një, kurrë s'iu ndanë, 
Ndaj u thinjët para kohe baballarë... 
Dhe ne na rritet në një kohe kur s'ishte tharë loti, 
Kur toka ende kishte plagë nga lufta dhe baroti. 
Dhe prapë ne sytë shohim forcën, trimërinë nga ju gëzojmë, 
Ne sot të lirë Shqiperinë me ju gëzojmë, o baballarë 
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Ema Qazimi

Kush më njeh mua

redakto
Kush më njeh mua
---------
Sa çudi! 
më mblidhen gjithë djalëria 
dhe vrapojn' pas gjurmëve të mija
Për dashurinë gjithënjë 
zemra këndon 
se dashuria drejt po fluturon 
dritë kam emër, gëzim kam n'zemër
bukurinë e vetë nuk e di 
jam vajzë e bukur, 
më thonë flutur, 
djalo zemrën time s'ma njeh, 
kush më merr mua, 
merr yll një grua, 
bukurinë dhe shpirtin s'ma njeh...
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : Agim Prodani
Këndon : Ema Qazimi
Festivali i Këngës në RTSH - 1972 - çmimi 3
http://www.youtube.com/watch?v=vUTNUelOg-Q

Gjurmë të arta

redakto
Gjurmë të arta
---------------
Linde ti për të qenë i lirë shqiptar 
por jeta s'ish' për ty një dhuratë, 
se mbi tok' kish' gur shum' dhe pak bar 
jo, s'mund të jetoje ti pa Liri, 
Liria kënga e par... 
Teksti : Lirim Deda
Orkestrimi : ?
Muzika : Kujtim Laro
Këndon : Ema Qazimi; Vaçe Zela - Alma Bektashi
YT E.Q; V.Z, A.B
Festivali i Këngës së RTSH - çmimi i parë.

Sup me sup si malet

redakto
Sup me sup si malet
---------------------
I mblodha sot kujtimet partizane 
e thell në shpirt më lind 
një mall plot zjarr 
rri e mendoj për shokët që na rranë 
rri e kujtoj si ngrimë në acar
hapi yt me armë në dorë
vdekjen pranë kish' në stuhi
atje ku shkel ti
dhe me vajzën rri
trimat vunë në kraharor'
kraharorit plumbat morën... 
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : Agim Prodani
Këndon : Ema Qazimi; dublim: Qemal Kertusha;

Derdhëm gjak e hodhëm rrënjë

redakto
Derdhëm gjak e hodhëm rrënjë
----------------------------
Sa dëgjuam zërin e lirisë 
brofëm ne dhe terrin çamë me armë 
toka ime, dashuria jonë 
për ty në gjak u lamë 
në kup të qiellit shkrepëtiu zëri yt 
si zë vullkani që shpërrten nga 
gjiri yt i thellë 
...
Teksti : Xhevahir Spahiu
Orkestrimi : ?
Muzika : Kujtim Laro
Këndon : Ema Qazimi; -> Thëllënxa Akcani

Kënga zjarr

redakto
Kënga zjarr
------------
U sul fashizmi i etur për shkatrrim
e ball përball' u ndesh në Shqipëri
por ne të bijtë e urrisë e të mjerimit
t'rrept kundër tij 
u hodhëm me furri.
...
Teksti : Aleksandër Banushi
Orkestrimi : ?
Muzika : Tish Daija
Këndon : Ema Qazimi, dublim: Avni Mula