Nikolin Meksi
NË ENCIKLOPEDI

Ëndërr e vjetër

redakto
Ëndërr e vjetër
------------
Në ëndërr unë pashë 
Nje dasëm ne varreza 
Në mes qëndronte prifti 
Dhe krushqit me të zeza

Unë rrija dhe vështroja 
Por s'po e besoja
Se në mes të ferrit
Tani po qëndroja

Shija në varreza
Shumë kafka të pështira
Dhe më dukej vetja 
Midis egërsirash

O Vdekje...
Kërkon të më gënjesh
Në parajsën tënde
Do të më rrëmbesh...

Ja gjithcka mbaroi
E ç'do gjë u shua 
Nusja edhe dhëndri
Në eshtra u shëndruan

Por shoh vec nje hije
Qe gjithcka rrethon
Mbulon trupat e njerezve
Cdo gje mbizoteroi!
Teksti: Nikolin Meksi
Muzika : Pol Milo
Këndon : Alboys