Agim Prodani
NË ENCIKLOPEDI

Kush më njeh mua

redakto
Kush më njeh mua
---------
Sa çudi! 
më mblidhen gjithë djalëria 
dhe vrapojn' pas gjurmëve të mija
Për dashurinë gjithënjë 
zemra këndon 
se dashuria drejt po fluturon 
dritë kam emër, gëzim kam n'zemër
bukurinë e vetë nuk e di 
jam vajzë e bukur, 
më thonë flutur, 
djalo zemrën time s'ma njeh, 
kush më merr mua, 
merr yll një grua, 
bukurinë dhe shpirtin s'ma njeh...
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : Agim Prodani
Këndon : Ema Qazimi
Festivali i Këngës në RTSH - 1972 - çmimi 3
http://www.youtube.com/watch?v=vUTNUelOg-Q

Sup me sup si malet

redakto
Sup me sup si malet
---------------------
I mblodha sot kujtimet partizane 
e thell në shpirt më lind 
një mall plot zjarr 
rri e mendoj për shokët që na rranë 
rri e kujtoj si ngrimë në acar
hapi yt me armë në dorë
vdekjen pranë kish' në stuhi
atje ku shkel ti
dhe me vajzën rri
trimat vunë në kraharor'
kraharorit plumbat morën... 
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : Agim Prodani
Këndon : Ema Qazimi; dublim: Qemal Kertusha;

Derdhëm gjak e hodhëm rrënjë

redakto
Derdhëm gjak e hodhëm rrënjë
----------------------------
Sa dëgjuam zërin e lirisë 
brofëm ne dhe terrin çamë me armë 
toka ime, dashuria jonë 
për ty në gjak u lamë 
në kup të qiellit shkrepëtiu zëri yt 
si zë vullkani që shpërrten nga 
gjiri yt i thellë 
...
Teksti : Xhevahir Spahiu
Orkestrimi : ?
Muzika : Kujtim Laro
Këndon : Ema Qazimi; -> Thëllënxa Akcani