Abdulla Grimci
NË ENCIKLOPEDI

Fëmija i parë

redakto
 Si sot një vjet më parë jam martuar
 Dhe të lumtur rrojmë ne
 Dikur isha çapkëne por jam shtruar
 Nisa në familje një jetë të re

 Kam qenë në rini shpesh e gëzuar
 Ëmbël qeshën sytë e mi
 Por sot me një gëzim të madh jam zgjuar
 Ndjeva ndoshta më të shtrenjtën lumtuni

Dua të këndoj
Gjithë botën ta lajmëroj.
O miqtë e mi
Më lindi një fëmijë.

Unë e ëndërroj
Mezi pres që ta shikoj
Ta përkëdhel ta puth me dashuri

Dua të vallëzoj
Gjithë botën unë ta përqafoj
Trashëgimtari im jeton

Tralala, ma të lutmur s'ka
Se mua "mami" do më thotë
Me lulëzim edhe shkëlqim
edhe natyra po më uron

 Fëmija është shpresa e shtëpisë
 T'ardhmen tonë përshëndet
 Dhe vjen me gaz ky fryt i dashunisë
 Ëndërra e çdo zemre që me mall e pret

 Prandaj dhe unë e dua aq shumë
 Porsi drita e syve të mi
 Kur ndoshta do më lerë edhe pa gjumë
 Vetë unë do ta mbaj
 në krahë me dhimbshuri

Ref. III

Ref. IV

Ref. V

Ref. VI
Teksti : Dionis Bubani
Orkestrimi : ?
Muzika : Abdulla Grimci
Këndon : Vaçe Zela