Djaloshi dhe shiu
------------------ 
 Në pemë gjethe tani më nuk ka
 E bora malet mbulojë përsëri
 E ndonëse shiu pik-pik, nis me ra
 Qyteti ynë është plot gjallëri

Ja shiu pik-pik, pik-pik, bijën në rrugë
troket ai pa pushim
E ora tik-tak, tik-tak shkon
e djali prêt me padurim
O zemra tak-tak pse nis me rrahë 
me kaq nxitim
Mendon djaloshi qe po prêt në shi 
me ankth e me gëzim

{REF II}

 Binte shi, por ai s'e vinte re aspak
 Për çudi, as ombrellën nuk e kishte hap'
 Tujë mëndu se si erdh’ajo në fabrikë
 Studentesh e bukur për praktikë
 në krevatin tim pa prit

Ja-ja, ja-ja, ia së fundi djali e ndaloi
po tani si-si, si-si të shkretën duhet ta filloje
M'falë, por unë-unë, ty-ty të dua,
fjalën tende tash kërkojë
Të dua dhe unë, po kam edhe një fjalë
ombrellën pse se hap?

Ah,...

 Bjerë pra shi
 Tash nuk kemi frikë aspak
 Mrekulli, nën ombrellë ti neve dot s'na lag
 veç ëndërrojmë njëri-tjetrin afër tuj' shiku'
 e në dorë mbajmë ombrellën hap'
 por se shiu ka pushu

{REF II}
{REF IV}

Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Vaçe Zela

Dëftuar në Djaloshi dhe shiu, Vaçe Zela nga Malda Nga Prizreni ( mald_gjoni@hotmail.com ), kontribuesë në amzën teksteshqip.com.

VarianteRedakto