Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/3"

{{dygishta}}Studimi i nën detit dhe nën oqeanit, mund të bëhet në disa metoda. Kështu janë të njohura metoda e Jehonës - tingull i lëshuar nga anijet, metoda e zhbirimit si dhe metoda e zhytjes. Kuptohet që këto studime janë të kushtueshme. Për shembull, për metodën e zhytjes duhet të përdoren barka zhytëse që ne zakonisht i quajmë nëndetëse.
 
=====Çka Ç'është lumi?=====
{{dygishta}}[[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]:''Lumi është rrjedhë e madhe ujore. Nga burimi deri te grykëderdhja në ndonjë lumë tjetër, liqen apo det, lumenjtë e marrin ujin nga përrenjtë dhe burimet dhe me rrjedhjen e tyre formojnë shtratin e lumit.''
 
Anonymous user