Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Fjalorthi"

|''' Gërryerja'''
|Abrazioni (gërryerja, bartja nëpërmjet fërkimit) është procesi dhe dukuria e veprimit të valëve të ujit të detit dhe të liqeneve në bregun e tyre.
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''Geolocation'''
|Ose përcaktim i vendndodhjes gjeografike. Është shprehje që zakonisht nënkupton shërbimin i cili mundëson përcaktimin e vendndodhjes gjeografike të një objekti apo personi. Shërbime të tilla mund të ofroj sistemi global i pozicionimit (GPS), për objekte apo persona të pajisur me pranuesin GPS; telefonia mobile për abonentët e vet (LBS); sikur edhe programet e specializuara kompjuterike, që mundësojnë përcaktimin e vendndodhjes të përdoruesve të Internetit
 
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''Glaciologjia'''
|-
|
 
===== Gj =====
|colspan="2" align=center|<tt>
350

edits