Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Çanta magjike e Gjeografit"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
| '''Higrografi'''
|Hidrografi është instrument që hynë në çanten magjike të gjeografëve të specializuar për matjen e ndryshimit të lagështisë së ajërit.
|[[Figura:Tipping Bucket Recorder.JPG|right|100px ]]
|
|-
|'''Kompasi (Busolla)'''
| '''Pluviografi'''
|Pluviografi është instrument që hynë në çanten magjike të gjeografëve të specializuar për matjen e të reshurave të shiut.
|[[Figura:Tipping Bucket Recorder.JPG|center|200px ]]
|
|-
|'''Pentografi'''
|Petografi- është vegël e cila përdoret për përcjelljen e fenomeneve gjeografike nga një hartë në tjetër në mënyrë mekanike.
|[[Figura:Storchenschnabel Lokilech.jpg|right|200px]]
|
|-
|'''Seizmografi'''
|Seizmografi është instrument që hynë në çanten magjike të gjeografëve të specializuar - seizmologëve për regjistrimin e kohës së shfaqjes, forcës dhe regjistrimin e të dhënave të tjera për tërmetet.
|[[Figura:Seismograph Pinatubo.jpg|right|200px]]
|
|}
350

edits