Dallime mes rishikimeve të "Veprimet binare"

(Faqe e re: {{StyllaAlgjebraepërgjithëshme|Veprimet binare}} Në matematikë mësojmë një sërë veprimesh me objekte të ndryshme. Mësojmë për mbledhjen dhe shumëzimin e numrave, polinomeve,...)
 
 
thuhet se {{o}} është ''veprim i brendshëm (ligj intern)'' në bashkësinë {{mate|A}} ose se ''bashkësia'' {{mate|A}} ''është e mbyllur'' lidhur me veprimin {{o}} .
----
<references/>
[[Category:Algjebra e përgjithëshme]]
10.849

edits