Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/5"

=====Çka është Erosioni?=====
{{dygishta}} Nuk e di, duhet pyetur Ekspert gjeografin.
{{dygishta}}[[Tokajon/Fjalorthi#E|Ekspert Gjeografi na shkruan]]: ''Erozioni (lat. erodere – shpëlarje), është proces i shpëlarjes dhe i gërryerjes nën veprimin e ujërrjedhave, nën veprimin e akullnajave quhet abllacilon ose ekzarcion, nën veprimin e erës – deflacion, nën veprimin e valëve të detit dhe oqeanit – abrazion.''
 
=====Çka kuptojmë ne me Erozion?=====
10.849

edits