Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/e mira, e bukura e dheut"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: <center><font face="Alba super" size="4" color="blue">Tokajon<br><br>E mira, e bukura e dheut</font></center> <div style="border:1px solid #8898bf; border-top:0px solid white; paddin...)
 
No edit summary
|
<!-- -->
# Cilat janë të mirat e dheut?
# Cilat janë të mirat e detit?
# Çka është lënda e parë?
# Pse disa vende prodhojnë më shumë se tjerat?
# Si mund të shfrytëzohet enegjia e erës?
# A mund të nxirret pa rrezik enegjia bërthamore?
# Si përdoret uji për nxijerrje të energjisë?
# Po si është puna e energjis dhe hënës?
# Kujt po i thonë energji solare?
# A është ari e mira e tokës, më e madhe për njertimin?
# Nga vije vajguri?
# Si u krijua nafta?
# Çka janë karohidratet?
# Si u thonë mbetjeve kimike nga ngafta e nga gazi?
# Nga vje qymyrguri?
# Kush harxhonë më së shumti energji?
# Nga vije rryma elektrike?
# Çfar sasie e naftës është duke u nxierrur?
<!-- Mineralet -->
# Ku e sitëshin arin?
# Pse bakri është i vlefshëm?
# A vije me të vërtet shumë ari nga Afrika e Jugut në tregë a?
# Po, cili vend hudhë në treg më së shumti argjend?
# Si përfitohet alumini?
# A ka boksit në Kosovë?
# Po zink a ka në Shqipëri?
# Kanë trojet tona bakër?
# Cila është miniera më e thellë tek ne e në botë?
# Si përfitohet kripa?
# Cilët janë grët më të çmueshëm?
# Si përfitohet plastika?
# Siliciumi është i përhapur në Shqipëri?
<!-- Agroekonomi -->
# Cilat janë të mirat themelore për ushqim?
# Përdoret mielli në gjitha vendet si ushqim themelor?
# Çka d.m.th bujkë e çka farmer?
# Pse bujqësia e modernizuar prodhon më shumë?
# A ka pemë të çokoladave?
# Plehu, apo kemikalet janë më të mira?
# Kur ka filluar plehërimi i dheut?
# Çka është kultura e kultivimi bujqësorë?
# Cila bimë duhet gjithnjë të kultivohet nën ujë?
# Pse fasulet janë të vleshme?
# Çka është plehu peruanë?
# Ku është lopa e shenjtë?
# Kam lexuar fjalën "Revolucioni i gjelbërt"?
# Çka janë hambarët dhe shtallat?
# Kuj i thonë qarku ekonomik i qumshtit?
# Kush i dëmton bujqit më së shumti?
# Si përpunohet ara?
 
|}
<center> '''Pjesa: [[/1|I-rë]] &middot; [[/2|II-të]] &middot; [[/3|III-të]] &middot; [[/4|IV-të]] &middot; [[/5|V-të]] &middot; [[/6|VI-të]]''' </center> <hr>
10.849

edits