Luli i madhëzë
nga
Hipi Zhdripi
redaktor
Kurreshtja
2010
Mendja është arma më e fuqishme, dija municion i saj

Luli i madhëzë është një përmbledhje e ndodhive në shkollën e natës që gjendej tek spitali i veremit, afër binarëve të trenit, pakë ma naltë se ura, e ma poshtë se kulla e furrës së tjegullave e mu në Dragodan. Pra në vijë ballore ajrore me ansamblin Shota, që gjendej në pyllin afër stadiumit, në pyllin ku ishte loçi i gjallë afër përrojit që i ra streha përmi, e ja nisi me gugësu me të rreptë afër Elektrokosovës.

kurgjo e re

redakto
Luli dhe intelegjenca.
Luli na thuaj me mësuesen çka është intelegjenti.
Çitu për çitu, mësuse?
Urdhëro, Luli.
Po, mësuese, intelegjenti apo qysh i thojim na n'muhall, hintelegeni, osht qajë që i fut komt në ujë, ai që ti lanë është legjendar. Ata gjermont mësuese nacista. Veq ma bojshin hinlegen. Më vike inta kur ma bojshin legen, po skisha shka me bo.
Po si ore Luli, ç'flet
Po mësuese, jemi konë krejt familja kur na kanë japë do letra mi mush me të të dhëna. Qysh u konë baba t'um japë zorë "mushi-mër-mushi, mushi-mushi ma shpejta" - veq ka piskat ajo gruja dishka edhe na kanë kthy. Ngjarje e saktë por jo e vërtet mësuese. Në faktë ajo me t'mushne e vërtetë. Ke pak gruja, e kqyrshim shka u bo me ta.