Ilir Shaqiri
NË ENCIKLOPEDI

Vallë si qenka dashuria

redakto
Vallë si qenka dashuria
-------------------------------------
Thonë se vyshket dashuria
Thonë se ajo le vetëm ca gjurmë
Por tek unë po shtohet dita-ditës
Për çdo natë mbetem pa gjumë
Të kërkojë unë në përrallë
Të kërkojë në poezi
Ku je humbur, ku je tretur
Sa i mjerë pa ty kam mbetur
Jo nuk mundem dhe po të dua
Mbi kujime të kaloj
Për çdo ditë fjalën ma thua
A thu, një herë të t´takoi
Vallë si qenka dashuria
të jep frymë pastaj të mbytë
Pak e nxehë e me shumë akull
Fala t´mbetet në fyt

Thonë se koha shëron plagët
Thonë të gjithë se një ditë do kalon
Por tek unë po ndodhë krejt diçka tjetër
Dita ditës më shumë më rëndon.
Teksti : Avni Qahili
Orkestrimi : Maki
Muzika : Ilir Shaqiri
Këndon : Sabri Fejzullahu