Ilir Berani
NË ENCIKLOPEDI

Fshatarja ime

redakto
Fshatarja ime
------------
Ishim fëmijë të lindur në një stinë
Fshatarja ime, mike e rinisë
Jeta është grackë, mjaltin e bën pelim
Mbesim veçse rob të dashurisë
Jeta është grackë, mjaltin e bën pelim
Mbesim veçse rob të dashurisë

As unazë, as dasëm me flamur
Thëllënza ime, ëndërr e pashpresë
Edhe pse kurrë, ne nuk u prekëm kurrë
Ne në shpirt, lidhëm kurorë e besë
Edhe pse kurrë, ne nuk u prekëm kurrë
Ne në shpirt, lidhëm kurorë e besë

Sa e bukur ish, me vellë
Atë ditë shiu, mu në Maj
Isha i strukur nën ombrellë
Mysafirë në dasmën e saj

Sa e bukur ish, me vellë
Bëja be, se s'do te qajë
Por kot fshehësha nën ombrellë
Mua më lagte loti i saj

Edhe pse kurrë, ne nuk u prekëm kurrë
Ne në shpirt, lidhëm kurorë e besë
Edhe pse kurrë, ne nuk u prekëm kurrë
Ne në shpirt, lidhem kurorë e besë

Sa e bukur ish, me vellë
Atë ditë shiu, mu në Maj
Isha i strukur nën ombrellë
Mysafirë në dasmën e saj

Sa e bukur ish, me vellë
Bëja be, se s'do të qajë
Por kot fshehësha nën ombrellë
Mua më lagte loti i saj

Sa e bukur ish, me vellë
Atë ditë shiu, mu në Maj
Isha i strukur nën ombrellë
Mysafirë në dasmën e saj

Sa e bukur ish, me vellë
Bëja be, se s'do të qajë
Por kot fshehësha nën ombrellë
Mua më lagte loti i saj
Teksti : Ilir Berani
Orkestrimi : Xhevdet Gashi
Muzika : Ilir Berani
Këndon : Sabri Fejzullahu

Moj e mira e Besianës

redakto
Moj e mira e Besianës
----------------------
Kur kam qenë une djalë i ri
E si rashë në dashuri
Nuk më ndalte as shi as borë

Nuk kalon kjo mgrohtësi
Ende më përvëlon në gji
Prushi i zjarrit rinor

Ref:

Ujtë e Llapit e kam pi
Eh më dogjën buzët e saja
Rashë në dashuri moj bukuri e hanës
Moj e mira e Besianës

Posa doli me duvak
Zemra ime mu dogjë flakë
Dhe kjo jetë me të më duket pak
Teksti : Ilir Berani
Orkestrimi : Xhevdet Gashi
Muzika : Ilir Berani
Këndon : Sabri Fejzullahu

Mos i leni dritat fikur

redakto
Mos i leni dritat fikur 
------------------------
E jetuam errësirën
Ndonëse ëndërruam dritën
Merituam më të mirën
Që prej kohësh e pritëm

Një shkëndi na flakëroj
Nga duart tona ranë zingjirët
Një ngrohtësi na shejtërooi
Se zoti i don të mirët

Ref:
Mos i leni dritat fikur
Edhe nata le të ndizet
Sepse stinet e mërzisë kan ikur
E të lumturisë po nisen

Mos i leni dritat fikur
S'dua t'ju dëgjoj të heshtur
Se në jetë, më jetë ju kam pritur
T'ju shikoj të buzëqeshur
Teksti : Ilir Berani
Orkestrimi : Xhevdet Gashi
Muzika : Ilir Berani
Këndonë : Sabri Fejzullahu

Këmbëzbathur eja

redakto
Këmbëzbathur eja
-----------------------------
Moj drenushë
Nuk mundet askush
Ti ndal, fjalët e hallkut
Fjalët i merr era
Ti mos ju beso

Moj drenushë
Unë po digjem prush
Po të pres te parku
Ti mos u vono

Nuk ka gëzof që ngrohë
Shpirtin tim të ftohtë
Nuk ka shi që e lagë
Buzën time të etur

Për inat dilë moj në këtë natë
Lëshoj flokët
Këmbzbathur eja 
Zbuloje pakë 
Shtratin tëndë të gjatë

Le t´digjet dynjaja
Le t´bëhet hataja
Pse ta fshehim dashurinë
Nga njerzit smirëzi
Që t´dashurojnë nuk dinë.

Copë nga PEPiK-ës

Teksti : Ilir Berani
Orkestrimi : Maki
Muzika : Ilir Berani
Këndon : Sabri Fejzullahu

Shërbëtor i këngës

redakto
Shërbëtor i këngës
-----------------------------
Moj rini
Me këngë të përshëndes
Ti dhe natën 
E kthen në mëngjes.

Anë e mbanë botës
Unë i rashë
Kundë rini
Ma t´bukur s´pashë.

Ti e kall
Zjarrin n´Skënderaj
Ti e ngrit
Flamurin n´Ferizaj
Po k´saj mbramje
Kush i dha hijeshi
Veç ti moj rini.

Unë këndoj
Për ju rini
Hidhni valle
Le të digjet shamia
Ju më bëni
Veç më t´ri
O frymëzim
T´këngëve të mia

Unë këndoj
Për ju rini
Fluturojmë mbi 
Krahët e thëllënzes
Juve ju kamë mbretëri
Unë për ju jam
Shërbëtorë i këngës.

Copë nga PEPiK-ës

Teksti : Avni Qahili
Orkestrimi : Maki
Muzika : Ilir Berani
Këndon : Sabri Fejzullahu