Fjalordhi i shprehjeve dhe fjalëve ndahet në dy pjesë. Pjesa e parë është e shprehjeve dhe fjalëve të përdorura gjatë këndimit ndërsa në pjesen e dytë ripërsëritet pjesa e parë më gjanësisht dhe përzihet me fjalë dhe shprehje të mbledhura nga përrallat e treguara në shqip duke formuar një fjalorthë të fjalëve të përdorura nga populli.

Më poshtë është paraqitur treguesi i fletave të lidhura për këtë regjistër. Në fleta janë të shkruara fjalët dhe shprehjet, kuptimi i tyre dhe burimi i t´dhënës për fjalën a shprehjen përkatëse.

  • Ka shumë fjalë barbare që në gjuhët tjera kanë kuptim tjetër mirëpo ato janë përvetësuar si të tilla dhe kuptimi i tyre nga populli ndodhë që të jetë plotësisht tjetër nga kuptimi dhe theksimi i popujve tjerë.
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe