Administrata
Mirësevini
Rregullat
Kuvendi
Promovimi
Ambasada
Antarët
GNU
(???)
Përshtypjet
Redakto kutinë

Wikibooks është një enciklopedi e Lirë ( hapur) dhe e shkruar në bashkëpunim nga lexuesit e saj. Faqet janë WikiWiki, d.m.th. çdo njeri, edhe ju, mund të redaktoni dhe përmirësoni çdo artikull menjëherë duke shtypur lidhjen Redaktoni që duket pothuajse në çdo artikull të Wikipedias. Disa artikuj janë të mbrojtur për të mirëmbajtur paraqitjen dhe integritetin e Wikipedias. Nëse ju duhet ndihmë zgjidhni njëren nga këto lidhje:

Wikibooks:për Lexuesë - Wikibooks:për Fillestarë - Wikibooks:për Antarë - Artikuj të mbrojtur - Wikibooks:Rreth

Shfletoni Wikipedian redakto

Wikipedia Shqiptare akoma nuk ka shumë artikuj, prandaj ndihma juaj për të shtuar artikuj është shumë e nevojshme. Për të shfletuar faqet që ekzistojnë tani, shkoni tek Faqja Kryesore dhe ndiqni lidhjet në subjektet e dëshiruara. Ka edhe një opsion për të kërkuar dhe një lidhje për artikuj të ndryshëm, Faqe e rastit.

Në qoftë se dëshironi të jepni një opinion për çdo artikull mund të vendosni komentin tuaj duke shtypur Diskutoni faqen e cila ju sjell tek një faqe diskutimi. Kjo lidhje do tu çojë në një faqe nga e cila mund të shtypni Redaktoni faqen dhe të fusni komentin tuaj.

Për të gjetur artikuj të lidhur bashkë, shtypni Lidhjet këtu poshtë çdo faqeje dhe do të shihni një listë lidhjesh tek faqe të tjera që lidhen aty.

Tani për tani mund të qëlloje të gjeni edhe faqe që janë në anglisht. Ky mund të jetë gabim ose thjesht një faqe e cila duhet përkthyer. Në qoftë se gjeni ndonjë gabim përkthimi përsa i përket vetë Wikibooks (jo tekstit të artikujve), lini një mezazh këtu ose bëjeni vetë ndryshimin tek meta:LanguageSq.php. Vini re se ndryshimi nuk do të duket menjëherë sepse duhet freskuar nga një zhvillues.

Redaktoni redakto

Çdo njeri mund të redaktojë artikujt e Wikibooks, duke përfshirë edhe këtë faqe! Thjesht shtypni lidhjen Redaktoni faqen në qoftë se mendoni se artikulli duhet përmirësuar; shikoni Wikibooks:Si redaktohet një faqe dhe Wikipedia:Tekste gati. Nuk ka nevojë për leje speciale për të bërë këtë, por ju rekomandojmë të hapni një llogari dhe të "futeni" brënda. Kjo do tu japë faqen tuaj dhe mundësinë për të rregulluar disa opsione. Për ta provuar që tani mund të "kullosni" në livadh.

Mënyra më e thjeshtë për të ndihmuar është të përktheni artikuj nga Wikibooks e tjera. Sidomos tani kemi nevojë për ato faqe që kanë të bëjnë me vetë Wikipedian, ose siç themi "ndodhen në hapësirën Wikibooks" si p.sh. kjo faqe. Për këtë shikoni versionin anglez. Gjithashtu, kur shikoni ndonjë gabim tek kjo Wikipedia thjesht rregullojeni. Gjer tani ka 3.282 artikuj në Wikipedian Shqiptare dhe me ndihmën tuaj ky numër do të rritet.

Wikipedia ka disa rregulla dhe udhëzime që mund ti lexoni. Në veçanti duhet të paraqisni artikujt në pikëpamje neturale dhe çdo kontribut jepet sipas liçensës GNU Free Documentation License (GFDL). GFDL-ja siguron që Wikipedia të vazhdojë të jetë e lirë përgjithmonë (Shikoni Wikipedia:Të drejta kopimi për më shumë). Gjithashtu është mirë të përdorni emra të shquar (?) për titujt e artikujve (p.sh. përdor Tirana dhe jo Tiranë).

Argëtohuni!

Bashkësia e Wikipedias redakto

  • Wikipedianët - listë e redaktorëve të Wikipedias, mund të vendosni veten tek kjo listë nëse dëshironi.
  • Administruesit - listë e redaktorëve që kanë të drejtë "sysop".