Penclub "Orana"
grupim i shkrimtareve te rinj shkodrane
NË ENCIKLOPEDI
 • dhjetor: organizimi i penclub "Orana". [1]
 • janar: organizimi dhe legalizimi i penclub "Orana". [1]
 • prill: botim i vëllimeve poetike "Beduini i fundit" nga Irhan Jubica, "Procesioni i përkushtimit" nga Blendi Kraja dhe "Vetmi e frikshme" nga Kujtim Kraja. [1]
 • maj: krijimi i teatrit amator rinor "orana" me vënien në skenë të komedisë "Troket vdekja" të Woody Allen (përkthyer dhe vënë në skenë nga Irhan Jubica me interpretimin e Saimir Shehut. [1]
 • qershor: Seminari II "Artisti produkt apo producent?". [1]
 • nëntor: përkujtimorja e 130-të e lindjes së Ndre Mjedies. [1]
 • dhjetor: botim i vëllimit me studime "Andrra e Mjedies". [1]
 • mars: botim i vëllimit poetik "Psherëtima" (Siana Elezi). [1]
 • gusht-shtator: organizim i ciklit të debateve mbi letërsinë titulluar "7+1". [1]
 • gusht: "Kreshnikët" koncert foklorik mbi trajtesën që i bën treva e Vermoshit eposit të kreshnikëve. [1]
 • gusht: ekspozitë mbi aktivitetin e OJQ-ve të Shkodrës. [1]
 • shtator: ekspozitë stilistësh "Paradë në letër". [1]
 • shtator: çmimi "Orana" për interpretuesit e fjalës artistike në shkallë rrethi. [1]
 • tetor: botim i fletëpalosjes së Penclub "Orana". [1]
 • qershor: botim i numrit të 7-të të revistës letrare "Orana". [1]
 • gusht: botim i numrit të 8-të të revistës letrare "Orana". [1]
 • gusht: botim i vëllimit poetik "Giuseppe Ungaretti" përkthyer nga Shpëtim Kelmendi. [1]
 • shtator: botim i vëllimit me tregime "Ignorantia" nga Albri Brahusha. [1]
 • tetor: botim i numrave 9-10 të revistës letrare "Orana". [1]
 • tetor: botim i antologjisë aktoreske të Teatrit "Migjeni" titulluar "Drita e kujtimeve" nga Xhahid Bushati. [1]
 • nëntor: botim i vëllimit poetik "Sikur" nga Fitore Jonuzi. [1]
 • nëntor: botim i vëllimit në prozë "Tinguj gri" nga Blendi Kraja. [1]
 • dhjetor: botim i numrave 11-12 të revistës letrare "Orana". [1]
 • dhjetor: botim i vëllimit poetik "Maieutika" nga Shpëtim Kelmendi (laureuar me çmimin "Penda e Argjendtë" në konkursin kombëtar të Ministrisë së Kulturës). [1]
 • dhjetor: botim i librit universitar "Didaktikë e letërsisë" nga Dr. Eleni Karamitri. [1]
 • shkurt: promovim i revistës letrare "Orana" dhe botimeve tjera të Penclub "Orana" në Bibliotekën Kombëtare. [1]
 • mars: botim i historikut të Teatrit të Operas dhe Baletit titulluar "45 vjet TOB" nga Luigj Gurakuqi. [1]
 • mars: promovim i librit "45 vjet TOB" në Teatrin e Operas dhe Baletit. [1]
 • maj: botim i vëllimit poetik "Këngë e këputur" nga Veli Hodaj. [1]
 • qershor: botim i numrit të parë të gazetës "Fjala e Shkodrës". [1]
 • korrik: botim i numrit të parë të gazetës "Rozafat". [1]
 • nëntor: botim i numrit të fundit (9) të gazetës "Fjala e Shkodrës". [1]
 • janar-dhjetor: vazhdon rregullisht botimi i së përjavshmes "Rozafat". [1]
 • shtator: botim i numrit të fundit të gazetës "Rozafat". [1]
 • mars: botim i numrit të parë të revistës letrare "ars" . [1]
 • prill: botim i numrit të dytë të revistës letrare "ars". [1]
 • maj: botim i vëllimit poetik "Koha në mes" nga Kujtim Kraja. [1]
 • maj: botim i numrit të tretë të revistës letrare "ars". [1]
 • qershor: botim i numrit të katert të revistës letrare "ars". [1]
 • korrik: botim i numrit të pestë të revistës letrare "ars". [1]
 • vazhdon me sukses botimi i revistes letrare shqiptare "ars". Tani "ars" shperndahet ne te gjithe hapesiren shqiptare: Shqiperi, Kosove, Mali i Zi, Maqedoni, nderkohe qe bashkepunetoret e saj i ka nga e gjithe bota. [1]
 • maj: "ars" merr pjese me sukses ne Panairin e Librit ne Prishtine. [1]
 • nentor: "ars" merr pjese me sukses ne Panairin e Librit ne Tirane. [1]
 • "ars" nis botimin e librave 'ars", me c'rast boton dy libra:
  - botim i antologjise eseistike "Letersia jashte kopshteve tane" me autore bashkekoore shqiptare
  - botim i vellimit poetik te Blendi Krajes "Albagen". [1]
 • vazhdon me sukses botimi i revistes letrare shqiptare "ars". [1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 Revista Letrare Shqiptare "ars"