Angelika Beer
Angelika Beri
NË ENCIKLOPEDI
Jam parlamtare (H.Zh:evropiane) me shpirt, e ndej veten si peshku në ujë.
 • 24 maj : Më 24 maj, në Kiel, Shlehi-Holshtajn, lindë Angelika Beer (Angelika Beri).[1]
 • Shkurorëzohet dhe vendosë të luftojë profesionin e "amvisës tradicionale".[2]
 • E gejmë si bashkë themenluese e Listës për demokraci dhe mbrojtje të ambientit, për Shlehi-Holshtajn (Schleswig-Holstein).[1]
 • E gjemnë si bashkë themeluese e "TË GJELBËRVE" (në Gjermani). Nga kjo kohë edhe antare në bashkin e qarkut Neojmynster (Neumünster).[1]
 • deri më 1990: Zgjidhet deputete e Kuvendit Federativ të Gjermanis (Bundestag) dhe si anëtare e grupit parlamentar për Nato dhe Këshillin e Bashkimit Evropianë. Deri në vitin 1990.[1]
 • deri më 1994: Dëftuese (referente) për të drejtat e njeriut dhe kordinatore e kamanjës kundër përdorimit të minave (medico internacional) .[1]
 • deri më 1994: antare e këshillit udhëheqës të partisë të gjelbërve "BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN".[1]
 • deri më 1998: Kryesuese e grupit parlamentar gjermano-skaninav të periodës së 13 zgjedhore në Kuvendin Federativ të Gjermanisë.[1]
 • deri më 2002: Delegate e Kuvendit Fedeartiv të Gjermanisë .[1]
 • deri më 2002: Zëdhënëse dhe Kryegrua e partisë "BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN " pranë këshillit të mbrojtjes dhe nënkëshillit për kontrollimin e armatimit, çarmatimit dhe nonproliferacionit.[1]
 • deri më 2002: Anëtare e këshillit të entit për punë të jashtme dhe çështje të jashtme të Bashkimit Evropian. Anëtare në Tubimin veri atlantik.[1]
 • deri më 2002: Zëvendëse e grupit parlamentar gjermano-skandinav dhe antare në grupin parlametar turko-gjermanë pranë Kuvendit Fedeartiv të Gjermanisë.[1]
 • Merr mirënjohje nga ana e "Kampanjës kundër minave" ("medico international"). Shiko: #1990
 • deri më 2004: Udhëheqëse e këshillit federativ të partisë "BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN".[1]
 • nga 2003 e martuar me ish-oficierin e mbrojtjes federative Peter Matthiesen. .[2]
 • dhjetor 2003: Në Dresden, zgjidhet në pozitë të favorshme në një listë të të gjelbërve. [3]
 • nga gushti: antare e Parlamentit të Bashkimit Evropian.[1][4]
 • nga gushti: antare e këshillit në entin për punë të jashtme si dhe nënkëshillit për politikën e mbrojtjes dhe atë të siguris.[1] [4]
 • nga gushti: koordinatore e delegaciont të Parlamentit të Bashkimit Evropian për Iranin.[1][4]
 • nga gushti: antare e tubimit parlametar të Natos.[1][4]
 • nga gushti: antare e përhershme e Këshillit të Kuvendit Federativ Gjerman pranë Këshillit Evropian.[1] [4]
 • nga gushti: koordinatore e delegaciont të Parlamentit të Bashkimit Evropian për Maqedoni.[1][4]
 • 8 prill: në mjete të informimit qarkullon njoftimi për takim me presidentin e Kosovës.[5]

Dëftime

redakto
 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "
 2. 2,0 2,1 Amëza personale publike: "Angelika Beer - der Mensch"
 3. Amëza personale publike: "Angelika Beer - die Politikerin"
 4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 Parlamenti i Bashkimit Evropian: Your MEPs:Angelika Beer
 5. http://www.rtklive.com/?newsId=34389