Wiktionary mbahet nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion pa përfitime i rregjistruar në Florida, SHBA. Wikimedia mban dhe disa projekte të tjera wiki si:

Wikipedia
Enciklopedi e lirë
Wiktionary
Fjalori
Wikiquote
Përmbledhje citatesh
Wikisource
Dokumente
Wikispecies
Amëza e gjallesave
në anglisht
Wikinews
Lajmi i lirë
Commons
Materiale grafike
Meta-Wiki
Wikimedia koordinuesi
Vini Re! Paraparë si pjesë e kopertinës së projektit

Shtampa për qëllim të ngjashëm në:

Wikipedia - Wiktionary - Wikiquote - Commons