Dallime mes rishikimeve të "Mrekullitë e Kur'anit/Thënjet se Kur’ani ka kundërthënie"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
 
No edit summary
 
'''THËNJET SE KUR’ANI KA KUNDËRTHËNIE'''
 
{|class="toccolours" style="float:right; clear:right; margin-left:1em; width:22em; text-align:left; font-size:90%;"
{|BORDER="3" ALIGN="RIGHT" CELLPADDING="1" WIDTH=32% CELLSPACING="0" STYLE="MARGIN: 1EM 0 0 0; BORDER: 1PX #AAA SOLID; BORDER-COLLAPSE: COLLAPSE; BODERCOLOR="BLUE" FONT-SIZE:95%"
|-
|- BGCOLOR="BLACK"
|<P ALIGN="JUSTIFY"><FONT COLOR="WHITE">Sikur ta harxhonjnë të njejtën kohë të kësaj njollosjeje të Kur’anit në studim dhe njohjen njëmendtë të Kur’anit, do të ishte shumë më e përparuar kjo shoqëri dhe do të bindeshin në madhështinë e Kur’anit.
|}
<P ALIGN="JUSTIFY"><big>'''K'''</big>jo pyetje e cila gjithmonë i ka preokupuar orientalistët, si dhe ata të cilët e luftojnë këtë fe. Gjithmonë e sulmojnë atë duke thënë, se Kur’ani ka “shumë kundërthënie”. Ata harxhojnë kohën e tyre për ta njollosur Kur’anin. Sikur ta shpenzojnë të njejtën kohë të kësaj njollosjeje të Kur’anit në studim dhe njohjen të njëmendtë të Kur’anit, do të ishte shumë më e përparuar kjo shoqëri dhe do të bindeshin në madhështinë e Kur’anit. Qëllimi i tyre starton që në fillim në zhveshjen e mrekullive të Kur’anit. Ajo që është më madhore në Kur’an, ajo edhe sulmohet. Por, më e rëndësishmja është se Kur’ani është fjalë e All-llahut. Etiketimi dhe njollosja e tij nga orientalistët, se aty ka kundërthënie ose gjëra që kundërshtohen njëra me tjetrën, janë të pa baza. All-llahu i Lartësuar është i pagabueshëm. Ai nuk harron, në të nuk ka kundërthënie ashtu siç kanë njerëzit. Nëse dikush e etiketon Kur’anin me ndonjë kundërthënie, qëllimi tij është që të mohoj madhështinë e Tij dhe mrekullinë e tij, duke filluar me etiketimin e parë, se Kur’ani është libër i “Muhammedit s.a.v.s.” e jo i Zotit xh.sh.
2.824

edits