Dallime mes rishikimeve të "Libri i namazit/Tejemum"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
 
 
Të afërm nga gjaku
: '''Meshkujt'''..........................................'''Femrat'''
: 1- Baba...........................................1- Nëna
: 2- Babai i babait dhe i nënës.....................2- Nëna e babait dhe e nënës.
: 3- biri, i biri i të birit........................3- e bija, e bija e së bijës.
: 4- Vëllai.........................................4- Motra
: 5- biri i vëllait.................................5- e bija e motrës.
: 6- biri i motrës..................................6- e bija e vëllait.
: 7- Xhaxhai dhe daja...............................7- Halla dhe tezja.
 
: '''Të afërmit nga qumështi'''
: Meshkujt...........................................'''Femrat'''
: 8- Babai nga qumështi.............................8- Nëna nga qumështi.
: 9- Baba i babës dhe i nënës nga qumështi..........9- Nëna e nënës dhe e babait nga qumështi.
: 10- Biri nga qumështi.............................10- Bija nga qumështi.
: 11- Vëllai nga qumështi...........................11- Motra nga qumështi.
: 12- I biri i motrës nga qumështi..................12- E bija e motrës nga qumështi.
: 13- I biri i vëllait nga qumështi.................13- E bija e vëllait nga qumështi.
: 14- Xhaxhai dhe daja nga qumështi.................14- Halla dhe tezja nga qumështi.
 
: '''Të afërmit nga martesa'''
: Meshkujt..........................................'''Femrat'''
: 15- Vjehrri.......................................15- Vjehrra.
: 16- Vëllai nga babai..............................16- Motra nga nëna.
: 17- Njerku........................................17- Njerka.
: 18- Dhëndri.......................................18- Nusja.
 
Meshkujt dhe femrat që dalin në rrugë me pjesët e turpshme të pambuluara dhe që shikojnë pjesët e turpshme të të tjerëve, do të digjen në zjarrin e Xhehennemit.
2.824

edits