Dallime mes rishikimeve të "Medvegja në ditët tona"

ska përmbledhje të redaktimeve
{|align=center style="border: 1px solid #CCCC99; background-color: #F1F1DE; padding: 2ex; text-align: left; width: 60em; margin: auto"
|{{libri|Medvegja në ditët tona|[[w:Wikipedia|Wikipedia]]|Hipi Zhdripi|<br>2006}}
<center>
|-
|<center>[[/Hyrje|HYRJE]]<br><font color="brown">''Pengesat në të drejtën e të shprehurit dhe të qenit Shqiptar në pjesët e Dardanisë të cilat pas shkatërrimit të Perandoris Osmane i janë dhënë nën administim Serbisë nga fuqit e mëdha të asaj kohe, ka qenë po thuaj se gjëra normale për qeverit serbe. Intesiteti dhe brezi i shkeljes së të drejtave të njeriut në këto pjesë ka qenë i madhë deri në likudime e pastrime etnike të kësaj pjese. Këto qeveri në bashkpunim me Kishen Orthodokse Serbe kanë vepruar pandërprerë në këtë drejtim në varësi direkte nga raportet politike dhe ushtarake në Ballkan si dhe raporteve të fuqive të mëdha në rruzullin tokësor.<br>Në kohën më të re, pas luftës së dytë botërore brezi i shkeljeve të drejtave të njeriut ka pasur disa faza, inteziteti i të cilave gradualisht ka pas rënë deri në vitin 1981. Ashtu që pas trazirave në Kosovë të shtohet inteziteti i tyre dhe të arrijë edhe një herë pikën eskstreme gjatë bombardimeve të NATO-së në vitin 1999 dhe luftës në këto anë në shekullin e ri.''<br></font>
</center>
|-
<center>Në kohën më të re, pas luftës së dytë botërore brezi i shkeljeve të drejtave të njeriut ka pasur disa faza, inteziteti i të cilave gradualisht ka pas rënë deri në vitin 1981. Ashtu që pas trazirave në Kosovë të shtohet inteziteti i tyre dhe të arrijë edhe një herë pikën eskstreme gjatë bombardimeve të NATO-së në vitin 1999 dhe luftës në këto anë në shekullin e ri.
|
<br>
{|width=50% align=center style="border: 1px solid #F1F1D5; background-color: #F1F1DC; color:braun;"
<br>
---|-
|colspan="3"|<center>'''Përmbajtja'''<center>
</center>
|-
<center><big>Përmbajtia</big></center>
|colspan="3" style="text-align: right;"|faqe
<center>[[Medvegja në ditët tona Hyrje|Hyrje]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Popullësia|Popullësia]]</center>
|Popullësia||... ... ...||<center>...[[/1|1]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Përndjekjet e dokumentuara 1989-1999|Përndjekjet 1989-1999]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Përndjekjet e dokumentuara 2000-2001|Përndjekjet 2000-2001]]</center>
|Përndjekjet 1989-1999||... ... ...||<center>...[[/2|2]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Krimet në emër të UÇPMB-së|Krimet në emër të UÇPMB-së]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Civilët gjatë luftës|Civilët gjatë luftës]]</center>
|Përndjekjet 2000-2001||... ... ...||<center>...[[/3|3]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Fundi i kryengritjes së armatosur|Fundi i kryengritjes së armatosur]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Dhe jeta vazhdon ...|... dhe jeta vazhdon ...]]</center>
<center>[[Medvegja|Krimetditëtemër tona Përsëri përndjekje UÇPMB-së||...| ... përsëri përndjekje ...||<center>...[[/4|4]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Përsëri protesta|... përsëri protesta ...]]</center>
|Civilët gjatë luftës||... ... ...||<center>Të dhëna mbi...[[/5|5]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Dëmet materiale|Dëmet materiale]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona |Fundi i kryengritjes së armatosur|Fundi|... i... kryengritjes së armatosur...||<center>...[[/6|6]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Shpërnguljet|Shpërngulje]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Diskriminimi në Policin Multietnike|Policin Multietnike]]</center>
|... dhe jeta vazhdon ...||... ... ...||<center>...[[Medvegja në ditët tona Arsimimi/7|Arsimimin7]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Mediumet|Mediumet]]</center>
|... përsëri përndjekje ...||... ... ...||<center>...[[/8|8]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Kultura|Kulturën]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Qeverisja e punëve publike|Qeverisjen Publike]]</center>
|... përsëri protesta ...||... ... ...||<center>...[[/9|9]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Zgjedhjet lokale|Zgjedhjet lokale]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Nderrmarjet publike dhe ekonomia|Nderrmarjet publike dhe ekonominë]]</center>
|colspan="3"|<center>[[Medvegja'''Të dhëna ditët tona Shëndetësia|Shëndetësinë]]mbi'''</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Infrastruktura|Infrastrukturën]]</center>
|Dëmet materiale||... ... ...||<center>...[[/10|10]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Përdorimi zyrtarë i gjuhëve dhe shkrimeve|Përdorimin zyrtarë të gjuhës]]</center>
|-
<center>[[Medvegja në ditët tona Shënim|Shënim]]</center>
|Shpërngulje||... ... ...||<center>...[[/11|11]]</center>
----
|-
 
|Policin Multietnike||... ... ...||<center>...[[/12|12]]</center>
<center><small>Përmbledhje e Dokumenteve të FDH-së dhuruar Sq:Wikipedias nga [[w:IP|IP]] [http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Medvegja&diff=next&oldid=9945 82.114.73.10] më 25 qershor 2005 <br> Redaktor Hipi Zhdripi <br>[http://www.hlc.org.yu/storage/docs/8aec39196c684c77b897a7855348002f.pdf Dokumenti në gjuhën angleze]</small></center>
|-
|Arsimimin||... ... ...||<center>...[[/13|13]]</center>
|-
|Mediumet||... ... ...||<center>...[[/14|14]]</center>
|-
|Kulturën||... ... ...||<center>...[[/15|15]]</center>
|-
|Qeverisjen Publike||... ... ...||<center>...[[/16|16]]</center>
|-
|Zgjedhjet lokale||... ... ...||<center>...[[/17|17]]</center>
|-
|Nderrmarjet publike dhe ekonominë||... ... ...||<center>...[[/18|18]]</center>
|-
|Shëndetësinë||... ... ...||<center>...[[/19|19]]</center>
|-
|Infrastrukturën||... ... ...||<center>...[[/20|20]]</center>
|-
|Përdorimin zyrtarë të gjuhës||... ... ...||<center>...[[/21|21]]</center>
|-
|Shënim||... ... ...||<center>...[[/22|22]]</center>
|-
|colspan="3"|<center><small>[[/Fjalorthi|Fjalorthi]]</small></center>
|-
|colspan="3"|<center><small>[[/Fjalorthi|Literatura e përdorur]]</small></center>
|}
|-
|<center><small>Përmbledhje e Dokumenteve të FDH-së dhuruar Sq:Wikipedias nga [[w:IP|IP]] [http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Medvegja&diff=next&oldid=9945 82.114.73.10] më 25 qershor 2005 <br> Redaktor Hipi Zhdripi <br>[http://www.hlc.org.yu/storage/docs/8aec39196c684c77b897a7855348002f.pdf Dokumenti në gjuhën angleze]</small></center>
|}
 
[[category:libra]]
10.849

edits