Dallime mes rishikimeve të "Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/Fjalorthi"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
:[[Letër1/<ref>Ka ethënë hapurZonja eurodeputetesDoris, zonjësPack DorisTIRANË, Pak19 memars kompani/2|2.<]]2006 ; ''[[w:|në Enc.>]]'' [[w:VehbiDoris KajtaziPak]].''</ref>
:[[Letër1/<ref>Ndër e hapurgjenerata eurodeputetesthuhet zonjës Dorisketë Pakthënë meAt kompani/3|3Gjergj Fishta.<]] ''[[w:|në Enc.>]] [[w:KadriAt Mani]] dhe [[w:ShukrijeGjergj Bunjaku-ManiFishta]].'' </ref>
:[[Letër1/<ref>Toplica eishte hapurkrahinë eurodeputetesshqiptare zonjëspara Doris1912-ës, PakGraçanica meafër kompani/4|5Prishtinës.<]] ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Fjalor i Gjuhës së Sotme ShqipeToplica]] dhe [[w:PansllavizmiGraçanica]].''</ref>
:[[Letër1/<ref>Nishin, eVranja, hapurLeskovci, eurodeputetesKurshumlia, zonjësPiroti, DorisProkuplia, PakDragusha me- kompani/5|7.<]]qytete Megali Idea,banuara njëme planëshqiptarë program,gjerë platëformë e nacionalistëve grekë ;1912-të ''[[w:|në Enc.>]] [[w:MegaliVilajeti Ideai Kosovës]], [[w:GreqiaSanxhaku i Nishit]] dhe [[w:SerbiaPashalluku i Beogradit]].''</ref>
1/<ref>''[[w:|në Enc.>]][[w:Sabit Uka]] dhe [[w:Libri Viset që nuk harrohen]]''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/6|9.<]] Xhon Bolton, një politikan evropian i njohur si kundështarë i shqiptarëve ; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Xhon Bolton]].''
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/6|10.<]] Është fjala për shkrimtarin shqiptar në përgjithësi, në këtë rastë jepet teksti i Muharrem Blakaj ; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Muharrem Blakaj]], dhe [[w:Shkrimtarët shqiptar]].''
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/7|11.<]] Masakra e Tivarit, një ndër kurthat ''Doktrinës së shejt serbe'' në fund të luftës së dytë boërore; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Masakra e Tivarit]] dhe [[w:Doktrina e shenjt serbe]].''
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/8|13.<]] Xhonboltonëve mbështetësit e metodave dhe të politikave të Xhon Boltonit; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Xhonboltonët]].''
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/8|14.<]] 1 prilli - në vende të ndryshme është e lejuar gënjeshtra në formë kurthe, janë të lejuara edhe tallje e shaka serioze; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:1 prill]].''
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/8|15.<]] Masakra e Srebenicës, është një ndër masakrat më të njohura të kohës më të re në Evropë, ka ndodhur si tradhëti e gjeneralve dhe poliikanëve Evropianë; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Masakra e Srebenicës]].''
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/8|16.<]] ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Azem Hajdini]] dhe libri i tij [[w:Libri Tragjedia e Tivarit]].''
 
2/<ref>''[[w:|në Enc.>]]'' [[w:Vehbi Kajtazi]].''</ref>
==Burime==
:[[Letër2/<ref>Deklaratë e hapurMinistrit eurodeputetes zonjësPunëve Doris Pakjashtme me kompani|1.<]]Shqipërisë KaBesnik thënëMustafaj, Zonja Doris,cilën Packe TIRANË,kishte 19sulmuar marsDoris 2006 ;Pak ''[[w:| Enc.>]] [[w:DorisBesnik Pak|Doris PakMustafa]]''</ref>
2/<ref>Sllobodan Millosheviq i njohur në Evropë dhe Botë si Kasapi i Ballkanit.''[[w:|Në Enc.]] [[w:Besnik Mustafa]]''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/3|4.<]] Janusz Bugajski te « Koha ditore“ e datës 31 tetor 2004, f. 10-11 ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Janusz Bugajski]] dhe [[w:Koha ditore]]''
2/<ref>Marrëveshje në mes Serbis dhe Maqedonisë për kufirin e Kosovës e cila për administratën ndërkombëtare të UNMIK-ut dhe shqiptarët ishte e plavlefshme, pasi që Serbia nuk kishte kopetenca për një gjë të till. ''[[w:|Në Enc.]] [[w:Marrveshja e Serbis dhe Maqedonis për kfirin Kosovë-Maqedoni]]''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/4|6.<]] Rushit Ramabaja: ”Mareci i shpresës së mirë” dhe rrëfime të trishta për golgotën e kolonave të Gallapit në Grashticë, Makoc e Llukar” ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Rushit Ramabaja]] dhe [[w:Mareci i shpresës së mirë]]''
 
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/5|8.<]] Nga Frashër Demaj: "SHQIPTARËT NËPËR SHEKUJ", botoi revista "Shqipëria Etnike", nr. 1 dhe 2/1999, f. 6 dhe 4-6. ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Frashër Demaj]] dhe [[w:Revista Shqipëria Etnike]]''
3/<ref>Nënshkruesit e letrës së hapur drejtuar Doris Pak-ut; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Kadri Mani]] dhe [[w:Shukrije Bunjaku-Mani]].''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/7|12.<]] Nga historiani Sheradin Berisha, shkëputje nga një faqe e plotë,botuar te gazeta "Zëri i ditës", e shtunë-e diel, 2-3 prill 2005, f. 20) ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Sheradin Berisha]] dhe [[w:Gazeta Zëri i ditës]]''
3/<ref>OKB-Organizata e Kombeve të Bashkuara, BE - Bashkimi Evropian. ''[[w:|në Enc.>]] [[w:OKB]] dhe [[w:BE]].''</ref>
3/<ref>Pavarsia e Kosovës, një proces me pengesa që ka filluar 1999 dhe vazhdon'' [[w:|në Enc.>]] [[w:Pavarsia e Kosovës]].''</ref>
3/<ref>Ramush Haradinaj; Ish-Kryeministëri i cili përshkakë të politikave të ngjajshme si të Doris Pak-ut, u deshë që të lëshonte postin dhe të mbrohej në procesin e Hagës.'' [[w:|në Enc.>]] [[w:Ramush Haradinaj]].''</ref>
3/<ref>Dr.Rugova, presiden i parë në Kosovë dhe prirës i lëvzjes paqësore në Kosovë. ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Ibrahim Rugove]].''</ref>
3/<ref>Gazeta kosovare [[w:|në Enc.>]] [[w:Gazeta Epoka e Re]], [[w:Gazeta Fokus]], [[w:Gazeta Koha Ditore]], [[w:Gazeta Çlirimi]] dhe [[w:Gazeta Kosovapress]].''</ref>
 
4/<ref> Pansllavizmi një lëvizje politike sllave. ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe]] dhe [[w:Pansllavizmi]].''</ref>
4/<ref>10 pjesë të Doktrinës së shejt serbe.''[[w:|në Enc.>]] [[w:Doktrina e shenjt serbe]].'' </ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Ilia Garashani]] dhe [[w:Naçertania]].''</ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Programi i Serbisë për depërtimit në det]].'' </ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Programi i Serbisë për likuidimit të shqiptarëve]].''</ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Vasa Çubrilloviq]] dhe [[w:Elaborati i Çubrilloviqit për shqiptarët]].''</ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Ivo Andriç]] dhe [[w:Programi i Ivo Andriçit për shqiptarët]].''</ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Programi i Moleviçit]].''</ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Drazha Mihajloviq]] dhe [[w:Programi i Drazha Mihajloviqit për shqiptarët]].''</ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Vasa Çubrilloviq]] dhe [[w:Elaborati i Çubrilloviqit II për shqiptarët]].''</ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Programi serb për shpërnguljen e shqiptarëve]].''</ref>
4/<ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Akademia e Serbisë]] dhe [[w:Memorandumi i Akademisë Serbe për Kosovën]].''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani4/4|6.<]] ref>Rushit Ramabaja: ”Mareci i shpresës së mirë” dhe rrëfime të trishta për golgotën e kolonave të Gallapit në Grashticë, Makoc e Llukar” ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Rushit Ramabaja]] dhe [[w:Mareci i shpresës së mirë]]'' </ref>
 
5/<ref>Megali Idea, një planë program, platëformë e nacionalistëve grekë ; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Megali Idea]], [[w:Greqia]] dhe [[w:Serbia]].''</ref>
5/<ref>Jani Kukti, një nacionalist grekë pro sllavë; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Jani Kukti]].''</ref>
5/<ref>Kriza Lindore 1870, kundërthënjet e përcjellur me disa marrëveshje të mëshefta për kufinjë pas dështimeve Osmane në Vjenë; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Kriza Lindore 1870]].''</ref>
5/<ref>Traktati i Shën Stefanit - një marrëveshje gjatë Krizës Lindore; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Traktati i Shën Stefanit]].''</ref>
5/<ref>Bullharisë Pogradeci, Struga, Dibra, Kërçova, Gostivari, Shkupi, Tetova, Kaçaniku dhe Kumanova; Serbisë Kosovën Veriore; Malit Zi Plavën, Gucinë, Hotin, Grudën, Kelmendin, Rugovën, Ulqinin, Krajën e Anamalin ''Vise shqiptare të cilat edhe përkundër marrëveshjeve Lidhja e Prizrenit nuk e pranonte të ndaheshin nga Shqipëria; [[w:|në Enc.>]] [[w:Lidhja e Prizrenit]] dhe [[w:Lufta e parë Ballkanike]].''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani5/5|8.<]] ref>Nga Frashër Demaj: "SHQIPTARËT NËPËR SHEKUJ", botoi revista "Shqipëria Etnike", nr. 1 dhe 2/1999, f. 6 dhe 4-6. ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Frashër Demaj]] dhe [[w:Revista Shqipëria Etnike]]''</ref>
 
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani6/6|9.<]] ref>Xhon Bolton, një politikan evropian i njohur si kundështarë i shqiptarëve ; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Xhon Bolton]].''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani6/6|10.<]]ref> Është fjala për shkrimtarin shqiptar në përgjithësi, në këtë rastë jepet teksti i Muharrem Blakaj ; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Muharrem Blakaj]], dhe [[w:Shkrimtarët shqiptar]].''</ref>
 
7/<ref>Masakra e Tivarit, një ndër kurthat e ''Doktrinës së shejt serbe'' merret edhe si sinonim për kurthat operacionet tjera në fund të luftës së dytë botërore. Nëse merret një paralele Komunizmi 1945, Demokracia 2000 atëherë mund të llogaritet si Masakra e Sebrenicës në stilin komunistë; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Masakra e Tivarit]] dhe [[w:Doktrina e shenjt serbe]].''</ref>
:[[Letër7/<ref>'''Kolonat e hapurvdekjes eurodeputetespërfunduan zonjës DorisTivar''' Pak me kompani/7|12.<]]- Nga historiani Sheradin Berisha, shkëputje nga një faqe e plotë,botuar te gazeta "Zëri i ditës", e shtunë-e diel, 2-3 prill 2005, f. 20) ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Sheradin Berisha]] dhe [[w:Gazeta Zëri i ditës]]''</ref>
7/<ref> Divizion i forcave të armatosura të Jugosllavisë komuniste ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Divizionit IX i APJ-së#Historia]]''</ref>
7/<ref> Brigada e forcave të armatosura të Jugosllavisë komuniste dhe Brigada e X e ushtrisë që më vonë paraqitet si Mbrojtja Teritoriale e Malit të Zi''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Brigada XXVII e APJ-së#Historia]] dhe [[w:Mbrojtja Teritoriale e Malit të Zi#Brigada X]]''</ref>
7/<ref> Brigada e forcave të armatosura të Jugosllavisë komuniste ''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Brigada XXVII e APJ-së#Historia]]''</ref>
7/<ref>Sremi - qytet në afërsi të cilit ishte krijiuar një frontë luftues të forcve të armatosura pro komuniste dhe pro fashiste;''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Fronti i Sremit]]''</ref>
7/<ref>Brigad e përbërë kryesisht nga sgqiptarët;''[[w:|në Enc.>]]'' ''[[w:Brigada Kosmet e APJ-së]]''</ref>
 
8/<ref>Porosia e Autorit (Kadri Osmani-Mani) për lexuesit e kësaj letre të hapur</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani8/8|14.<]] ref>1 prilli - në vende të ndryshme është e lejuar gënjeshtra në formë kurthe, janë të lejuara edhe tallje e shaka serioze; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:1 prill]].''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani8/8|15.<]] ref>Masakra e Srebenicës, është një ndër masakrat më të njohura të kohës më të re në Evropë, ka ndodhur si tradhëti e gjeneralve dhe poliikanëve Evropianë; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Masakra e Srebenicës]].''</ref>
:[[Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani8/8|16.<]] ref>''[[w:|në Enc.>]] [[w:Azem Hajdini]] dhe libri i tij [[w:Libri Tragjedia e Tivarit]].''</ref>
 
9/
9/
9/
9/
 
10/<ref>Çamëria dhe Toplica janë dy krahina etnike shiptare shkëputja e të cilave asnjëherë nuk është pranuar nga shqiptarët dhe kundërshtimi për shkëputje është bërë publik nga Lidhja e Prizrenit; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Toplica]] dhe [[w:Çamëria]]''</ref>
10/<ref>Disa familje të masakruara nga forca të ndryshme të armatosura që ishin të instaluara në Kosovën e okupuar; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Familja Jashari]], [[w:Familja Popaj]], [[w:Familja Lladrovci]], [[w:Familja Deliu]], [[w:Familja Shehu]], [[w:Familja Batusha]], [[w:Familja Duraku]], [[w:Familja Hajdari]], [[w:Familja Krasniqi]], [[w:Familja Maloku]], [[w:Familja Agani]], [[w:Familja Ramadani]], [[w:Familja Berisha]], [[w:Familja Mehmeti]], [[w:Familja Loku]], [[w:Familja Sejdiu]], [[w:Familja Bunjaku]], [[w:Familja Kastrati]], [[w:Familja Halimi]], [[w:Familja Kelmendi]], [[w:Familja Haxhiu-Kajolli]] dhe [[w:Familja Çeku]]''</ref>
10/<ref>Botuar te revista “Shqipëria Etnike” nr. 3/1999, f. 2; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Revista Shqipëria Etnike]]''</ref>
10/<ref>Mark Milani, ”JETA DHE ZAKONET E SHQIPTARËVE”, Shtëpia Botuese Arbëria, Tiranë-1995, f. 3 dhe 98. Shqipëroi nga origjinali serbo-kroatisht, Dr. Lazër Radi; ''[[w:|në Enc.>]] [[w:Mark Milani]], [[w:Libri Jeta dhe Zakonet e Shqiptarëve]]. [[w:Shtëpia Botuese Arbëria]] dhe [[w:Lazër Radi]] ''</ref>
10.849

edits