Dallime mes rishikimeve të "Faqja Kryesore"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
vNo edit summary
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
{|style="width:100%; margin-bottom:1em; padding:0;" cellpadding="0" cellspacing="0"
| style="border: 1px solid #8898BF8898bf; width:55%; vertical-algin:top" valign="top" |
<div style="background-color:#CBD7F9cbd7f9; border-bottom:1px solid #aaaaaa; text-indent:1em; top:0; text-align:center"><big>'''Mirësevini tek WikiBooks!'''</big></div>
<div style="padding:0.6em">
{| style="padding-bottom:0; padding-top:0; margin-top:0"
{|
<div style="margin-top:4px;">
Mirësevini tek '''[[WikiBooks]]''', një projekt vullnetar i përbashkët për të krijuar një bibliotekë të lirë shumëgjuhëshshumëgjuhëshe. WikiBooks është shoqëruesi i enciklopedisë së lirë [http://www.wikipedia.org Wikipedia]. [[Biblioteka]] në shqip sapo është filluar dhe tani për tani ka vetëm disa libra me gjithsej [[Speciale:Allpages|'''{{NUMBEROFARTICLES}}''']] faqe, ne ju inkurajojmë të krijoni sa më shumë libra të rinj.
Për më shumë informacion shikoni [http://en.wikibooks.org/wiki/Main_Page bibliotekën në anglisht], [http://sq.wikipedia.org enciklopedinë Wikipedia në shqip], ose [http://en.wikipedia.org enciklopedinë Wikipedia në anglisht].
</div>
|}
{|style="width:100%; margin-bottom:1em; padding:0;" cellpadding="0" cellspacing="0"
| style="border:1px solid #8898bf;width: 45%;vertical-algin:top" valign="top" |
<div style="background-color:#CBD7F9cbd7f9; border-bottom:1px solid #aaaaaa; text-indent: 1em;top:0">'''Libri i muajit - [[Ilirët]]'''</div>
<div style="padding: 0.6em">
<p align="justify">Historia e shoqërisë njerëzore fillon që në kohën kur nga kopeja e majmunëve antropoidë u formuan grupet e para të njerëzve primigjenë. Kjo ndarje e njeriut nga bota e kafshëve u krye nëpërmjet një proçesi shumë të gjatë, të ndërlikuar dhe të papërsëritshëm. Periudha më e hershme e zhvillimit të kësaj shoqërie primitive njihet arkeologjikisht me emrin e paleolitit (nga greqishtja palaios - =i vjetër, lithos - =gur) dhe përfshin periudhën afërsisht nga 1 500 000 deri në 10 000 vjet më parë. Kjo epokë ndahet nga ana e saj në paleolit të ulët, të mesëm dhe të lartë. Në vendin tonë nuk janë zbuluar mbeturina kulturore nga paleoliti i ulët, që zë një pjesë të madhe të epokës së pleistocenit, dhe vjen deri në kohën e vërshimit të akullnajave. </p>
| style="width:1em" |
| style="border:1px solid #8898bf; vertical-align:top;" valign="top" |
<div style="background-color:#cbd7f9; border-bottom:1px solid #aaaaaa; text-indent:1em; top:0">'''Personalitete'''</div>
<div style="padding: 0.6em">
[[Figura:Libri.jpg |thumb|128px150px|right|LibriLibra]]
* [[Ahmet Delia]]
* [[Ymer Agë Ulqini]]
| style="width: 1em" |
| style="border:1px solid #8898bf; vertical-align:top;" valign="top" |
<div style="background-color:#CBD7F9;border-bottom:1px solid #AAAAAA; text-indent: 1em;top:0">'''Fjala e Urtëurtë e Javësjavës'''</div>
<div style="padding: 0.6em">
* Ujku qimen e ndërron, por zakonin s'e harron. '''SHQ'([[shqip]])''
|}
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
<div style="background-color:#CBD7F9cbd7f9; border:1px solid #AAAAAAaaaaaa; text-indent: 1em;">'''Rafte'''</div>
<div style="border:1px solid #8898BF8898bf; border-top:0px solid white; padding:5px 5px 0 5px; margin-bottom:1em;">
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
{| width=100% style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 95%; background-color:#ffffff; " background="#ffffff"
| width=1%| [[Figura:P physics.png|50px|Shkencat Natyrore dhe Teknologjia]]
| width=46% style="border-bottom:1px dashed #aaaaaa;" | '''Shkencat Natyrore dhe Teknologjia<br/>
|-
| width=1%| [[Figura:P countries.png|50px|Shkencat Shoqërore dhe popujt]]
| width=48% | '''Shkencat Shoqëroreshoqërore dhe popujt'''<br/>
[[Ilirët]] - [[Kushtetuta e përkohshme e Kosovës]] - [[Kushtetuta e Kaçanikut]] - [[Origjina e fjalës Kosovë]] - [[Ahmet Delia]] - [[Autorët antikë për Ilirët]] - [[Medvegja në ditët tona]] - [[Enciklopeditë e huaja për Shqiptarët]]
| [[Figura:P culture.png|50px|Jeta dhe Stili]]
</div></div>
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
<div style="width: 100%; border: 1px solid #8898BF8898bf; margin-bottom: 1em;">
<div style="background-color:#cbd7f9; border-bottom:1px solid #aaaaaa; text-indent: 0.5em;">'''WikibooksWikiBooks në gjuhë të tjera'''
</div></div>
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
<div style="width: 100%; border: 1px solid #8898bf; margin-bottom: 1em;">
<div style="background-color:#CBD7F9cbd7f9; border-bottom:1px solid #aaaaaa; text-indent: 0.5em;">'''Wiki-Projekte të tjera'''
</div></div>
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->