Dallime mes rishikimeve të "Medvegja në ditët tona"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
{{libri|Medvegja në ditët tona|[[w:Faqja Kryesore|Wikipedia]]|2005}}
<center>
Pengesat në të drejtën e të shprehurit dhe të qenit Shqiptar në pjesët e Dardanisë të cilat pas shkatërrimit të Perandoris Osmane i janë dhënë nën administim Serbisë nga fuqit e mëdha të asaj kohe, ka qenë po thuaj se gjëra normale për qeverit serbe. Inteziteti dhe brezi i shkeljes së të drejtave të njeriut në këto pjesë ka qenë i madhë deri në likudime e pastrime etnike të kësaj pjese. Këto qeveri në bashkpunim me Kishen Orthodokse Serbe kanë vepruar pandërprerë në këtë drejtim në varësi direkte nga raportet politike dhe ushtarake në Ballkan si dhe raporteve të fuqive të mëdha në rruzullin tokësor.
</center>
<center>Në kohën më të re, pas luftës së dytë botërore brezi i shkeljeve të drejtave të njeriut ka pasur disa faza, inteziteti i të cilave gradualisht ka pas rënë deri në vitin 1981. Ashtu që pas trazirave në Kosovë të shtohet inteziteti i tyre dhe të arrijë edhe një herë pikën eskstreme gjatë bombardimeve të NATO-së në vitin 1999.
<br>
<br>
</center>
<center><big>Përmbajtia</big></center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Hyrje|Hyrje]]</center>
<center>[[Medvegja në ditët tona Popullësia|Popullësia]]</center>
10.849

edits