Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/5"

 
=====Çka kuptojmë ne me Erozion?=====
{{dygishta}} Pra ky erozioni qenka shpërbërja e gurëve dhe dheut nëpërmjet frymës, ujit dhe të ftohtit. Kjo shpërbërje mund të luhet brenda një kohe të shkurtë (brenda disa viteve) apo edhe të zgjasë brenda shekujve. Kjo fjalë doka të thotë "të jesh i gërryer". Erozioni ndodhë në çdo kohë pa ndërprerje - nëpërmjet rrëshqitjeve, nxehtësisë së diellit apo rrahjeve të shkaktuara nga valët e erërave, e shiut, e lumenjtë dhe të detit. Erozioni është gdhendësi i peizazhit të tokës - pikturë e mbaruar she e pa përfunduar.
hgkgvhkhvbjhjkbbkjbh
 
=====A mund të shkakton erozion bujqësia?=====
{{dygishta}} Ara që nuk punohet mirë apo që nuk punohet hiq mund të shndërrohet në pluhur, pluhuri bartet merret nga fryma dhe mund të godasë. Kundër këtyre goditjeve bujqit përdorin lisat dhe kaçubat.
Anonymous user