Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/3"

 
=====Çka është hapësira e vërshimit të lumit? =====
 
=====ÇkaÇfare janë "KanjonetKanionet"? =====
Kanionet jane lugina lumore te ngushta, te gjata dhe shume te thella.
{{dygishta}} [[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]: '''''Kanion,~i'''. Është luginë e thellë me shpate gati vertikale ose vertikale ( 70-90 shkallë) , të larta mbi 1 000 m dhe me fund të ngushtët vetëm disa dhjetëra metra, të cilin rëndom e përbën vetëm shtrati i lumit.''
 
=====Cili është lumi më i gjatë?=====
Anonymous user