Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/3"

=====Lëvizin lumenjtë më shpejt afër detit? =====
 
=====Çka Ç'është delta e lumit? ====='''Tekst i trashë'''
Delte eshte siperfaqja me depozitime dherash ose te tjera materiale ne grykederdhjen e nje lumi.
{{dygishta}}[[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]: ''Delta e lumit quhet forma karakteristike grykëderdhjes së lumit. Delta më e njohur është delta e lumit Nil, e cila ka marrë emrin nga shkronja greke e të njëjtës formë delta (Δ) dhe kështu përdorët për deltat tjera në botë.''
 
=====Pse disa delta të lumenjve janë më të mëdha?=====
Anonymous user