Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Fjalorthi"

|Natë polare; Netët polare. Dukuri e viseve polare në afërsi dhe vetë polet që paraqitet në gjysmën dimrore kur dielli mbi horizont nuk paraqitet fare ( 6 muaj në vet polet) ose fare pak kohë ndriqon në varësi prej gjerësisë gjeografike të pikave të Tokës ( rrethpoleve).
|-bgcolor="#fffaf0"
|[[Ngrohja Globale]]
|Ngrohja Globale është fenomen i shkaktuar nga gazrat ngrohës si Dioksidi i Karbonit dhe Sulfurit. Ngrohja globale shkakton shkrirjën e akullit që ndryshon rymimet ujore të oqeaneve dhe si rrezultat ndryshon motin në hemisferën veriore dhe shkakton rritjen.
|-bgcolor="#fffaf0"
 
|'''Njësia fiziko-gjeografike'''
|Trualli është njësia bazë e ndarjes fiziko-gjeografike.
350

edits