Dallime mes rishikimeve të "Vitviteja/Ngjarje botërore"

* Amerika Veriore nxjerr bilancin e luftës së pavarsimit të amerikanëve: 70 000 të vrarë. Lojalistët mërgojnë në Kanadan e lartë. Mbetet i pazgjidhur problemi i "kushtetutës" (përmbledhjes së kushteve) së brendëshme, lidhja e letë shtetrore (Konfederat) rrezikohet të shkëputet.
==1785==
* '''Virginia Statue of Religious Liberty''' - (lexo:Virgjinia Stetu of Relixhios Liberty) - pika e tretë pas shpërndarjes të së drejtës së zgjedhjeve dhe përdorimit të dhunës nëpër gjitha shtetet. Me këtë pikë, ndahet në kuptimin e plotë shteti nga kisha. E vetmja lidhje mbetet Zoti.
2.797

edits