Dallime mes rishikimeve të "Vitviteja/Ngjarje botërore"

* Fitore të flotës britanike nën udhëheqjen e Adm. Rodney kundrejt Spanjës, në Indin perendimore tek Shën Vincenti (St. Vincent).
* Pushtimi i ''Yorktown''-it nga ana e armëve të amerikanëve. Ndër 7200 të zënit robë, gjendej edhe ''Gneisenau''.
==1782==
* Fitore të flotës britanike nën udhëheqjen e Adm. Rodney kundrejt Spanjës, në Indin perendimore tek Shën Domingo (St. Domingo).
 
==1783==
* Paqa e Versait. Britania e Madhe e njehë pavarsimin e amerikanëve. Tobago/India perendimore dhe Senegambia bien nën kontrollin e Francës. Spanja merr Menorca-në dhe Florida-në.
2.797

edits